Fitness World vill växa mer – köper upp Schweiz näst största gymkedja

Fitness World förvärvar den näst största träningskedjan i Schweiz, Basefit.ch, med 65 000 medlemmar och en försäljning förra året på cirka 146 miljoner kr.

”Det vi vill ha, med vårt äventyr i Schweiz och i allmänhet, är att att växa”, säger Steen Albrechtslund, VD för Fitness World.

Steen Albrechtslund

Enligt Steen Albrechtslund finns det mycket potential att utveckla i Schweiz, eftersom andelen av befolkningen som tränar på gym inte är lika stor som till exempel i Danmark, däremot har man sett en ökning under de senaste åren.

”Vi ser ingen anledning till varför trenderna i Schweiz inte skulle följa utvecklingen i andra europeiska länder”, säger Albrechtslund.

I sitt förhållningssätt till kunderna fokuserar Fitness World på ett lågt pris. Basefit.ch riktar sig till samma segment i Schweiz, och enligt Albrechtslund är företaget marknadsledande inom lågprissegmentet i det bergiga alplandet. Fitness World själva har startat några träningscenter under sitt egna varumärke i Polen, men i Schweiz har de valt att köpa en kedja och Basefit.ch behåller sitt namn och varumärke. Just nu har Basefit.ch 38 center, men ska växa till runt 50 stycken inom en snar framtid.

”Vi letade efter en partner som har lokal kunskap och en grundläggande infrastruktur som vi kan hoppa på, för det vi vill göra är att undvika att göra för många startfel”, säger Albrechtsen.

Fitness World är den största kedjan i Danmark med nästan 170 center i Danmark och 14 i Polen. Under 2017 levererade företaget en omsättning på 1,3 miljarder DKK, och en ökning förväntas under 2018.