Eleiko hjälper Les Deux att trendsätta den moderna arbetsplatsen

När modeföretaget Les Deux flyttade in i nya kontorslokaler i Köpenhamn hösten 2021 ville de skapa något mer än bara ett kontor. Resultatet blev en modern arbetsplats med medarbetarnas välmående i fokus och skandinavisk inredning där utvalda premiumvarumärken speglar företagets identitet.

Hjärtat av kontorslokalen och det första besökarna möts av är en basketplan och en vinbar som omringas av konferensrum, kontorsplatser, showroom, matsal, en ”Wall of Fame” och ”The Fitness Room” från Eleiko. Kontorsdesignen är baserad på företagets DNA och symboliserar att styrkan ligger i det motsatta.

– Det spelar ingen roll vad du har för hudfärg eller vad du tror på, när människor med olika bakgrund möts händer något magiskt. Min tidigare kompanjon Virgil var en flykting från Kongo och växte upp på ett helt annat sätt än mig. Jag var en klassisk ”Ralph Lauren”-kille och representerar vinbaren medan Virgil representerar basketplanen, och sammanslagningen är varumärkets identitet, berättar Andreas von der Heide, grundare, Les Deux.

Skandinavisk design

– Det första människor ser när de kommer in här är inte kläder trots att vi är ett klädföretag. Vi vet att våra produkter är starka och fungerar väl på marknaden, men vårt koncept runt det är mycket starkare. Allt här inne är tillverkat med hög kvalitet och det speglar oss som varumärke. Vi samarbetar med premiumvarumärken från Skandinavien och har valt de leverantörer som är bäst inom sitt område – ett av dem är Eleiko. Vi är stolta över samarbetet och vet att kvaliteten på Eleikos produkter är riktigt hög. Vi delar även värderingar om hållbarhet och en modern arbetsplats, berättar von der Heide vidare.

– Les Deux ville ha ett rum specifikt för träning i mindre grupper samtidigt som de behövde en flexibel utrustning som var lätt att flytta vid större gruppträningar. Resultatet blev ett 40 kvm utrymmeseffektivt gym där medarbetarna kan träna efter sin egen förmåga. Vi hoppas att andra företag kan inspireras av hur Les Deux har format den moderna arbetsplatsen 2022, säger Mads Oestergaard, Eleiko.

Den moderna arbetsplatsen

– Vi skapade en modern arbetsplats då vi inte vill vara en del av den destruktiva arbetsstruktur som finns på vissa arbetsplatser idag. Vi är flexibla med jobb hemifrån och har skapat träningsmöjligheter med ett gym från Eleiko, basketplan, yoga, meditation och padel. De medarbetare som inte tränat tidigare har börjat göra det nu, eftersom de jobbar här. Målet är att skapa ett bättre liv för våra medarbetare, vi ska ha roligt, vara hälsosamma och glada, då presterar vi dessutom bättre. Om medarbetarna lämnar kontoret gladare än de kom hit så har jag lyckats som företagare, säger von der Heide.

– En undersökning från Deloittes visar att 89% av arbetsgivare ser sambandet mellan välbefinnande och affärsstrategi, så det är ingen överraskning att 74% av väljer att öka omfattningen av sin hälsostrategi. Välmående medarbetare leder till välmående företag. Det är fascinerande att se Les Deux bygga upp ett ”community” snarare än en arbetsplats. Jag ser dem som förebilder för alla moderna företag som vill arbeta på liknande sätt i framtiden. Vi är stolta att få vara en del av detta, berättar P-O Osbeck, Corporate & Residential på Eleiko.