Itrim storsatsar på nytt koncept med hjälp av eGym

Träningskedjan Itrim har inlett en rejäl nysatsning på ett helt nytt cirkelträningskoncept med hjälp av eGym. Inom ett år ska alla Itrim-anläggningar ha det nya konceptet på plats. Först ut – Täby och Uppsala.

I förra veckan invigdes det nya koncept på Itrim i Täby under pompa och ståt.

Amanda Koutra, VD på Itrim:

– ”Vi har tagit oss en rejäl funderare kring hur vi skulle kunna bredda vår målgrupp och erbjuda bra och utmanande träning även för våra många medlemmar som är i god form och tränar regelbundet flera gånger i veckan. I eGym har vi hittat rätt lösning för oss. Träningsformen passar alla, allt ifrån nybörjare till avancerad. Det faktum att eGyms digitala lösning dessutom levererar mycket spännande träningsdata gör att vi verkligen kan leverera konkret feedback som ger ännu bättre träningsresultat för våra medlemmar.”

Terese Roupé och Amanda Koutra

”Medlemmarna kan välja vilken utveckling de vill ha och både medlemmarna och tränarna kan enkelt följa varje individs utveckling. Träningen är supereffektiv – ett varv i cirkeln här i Täby tar 18,5 minuter (beror på antal maskiner man väljer att inkludera i cirkeln) och vid var sjunde träningspass genomför medlemmen olika styrketester för att mäta utvecklingen. Detta gör att eGym då automatiskt anpassar nästa träningsperiod efter varje enskild medlems nya styrkenivå.”

Cirkelträning har sedan lång tid varit en central del i Itrims framgångsrika koncept. Men även om den tidigare utrustningen var framgångsrik så hade den sina tydliga begränsningar.

Petter Norén, Träningsansvarig Itrim Sverige:

– ”Vi ser att vi har ett väldigt högt NKI (Nöjd-kund-index) på våra tjänster inom personlig träning. Samtidigt ser vi att vår tidigare cirkelträningslösning (Easy Line) inte riktigt tillgodosåg behoven hos våra medlemmar över tid. I eGym har vi en lösning som passar alla våra medlemmar samtidigt som vi med den digitala dimensionen i lösningen kan erbjuda spetskompetens genom personlig coachning och uppföljning baserat på varje medlems individuella träningsutveckling.”

– ”Många av våra medlemmar börjar med en ganska dramatisk viktminskningsresa, nu kan vi tillgodose behoven hos medlemmarna mycket bättre genom att erbjuda dem utmaningar på deras individuella nivå när de tar kliv vidare efter den initiala fasen”, fortsätter Norén.

Hur har mottagandet varit bland personal och medlemmar?

Norén: Trots att vi hade höga tankar på förhand så har det varit över förväntan. Personalen upplever det som ett jättelyft, de kan lägga värdefull tid på att prata med medlemmar och coacha dem. Bland medlemmarna har mottagandet varit fantastiskt.

Jag förstår det som att det är en viss process att introducera medlemmarna till det nya konceptet?

Norén: Ja, vi erbjuder alla medlemmarna en personlig introtimma var där de introduceras till det nya konceptet, maskinerna och ”installeras” i systemet. Det är en viktig, men relativt tidskrävande, process. Särskilt när medlemmarna är peppade och nyfikna på det nya så blir det ett högt tryck i början, men det har gått bra.

Amanda Koutra, Petter Norén och Jennie Hjort (från eGym-distributören CL Fitness)

Vad är planen för utrullningen av eGym på era anläggningar?

Amanda Koutra: Vi har en tidplan om att vi ska vara på plats med det nya konceptet på alla anläggningar inom ca ett års tid. Vi börjar med Täby och Uppsala, sedan rullar det vidare.