STC köper upp Onyx – växer till 100 anläggningar i Sverige

I dagarna blev det klart att träningskedjan STC förvärvar Onyx i Borås. Förvärvet ligger i linje med kedjans expansionsplan med målet att bli en rikstäckande kedja.

Med den nyöppnade klubben på Allégatan och övertaget av Onyx tre anläggningar tar kedjan en stark position i staden. STC har sedan tidigare klubbar i Göteborg och Jönköping, vilket innebär att Borås blir ett naturligt steg och en viktig mittpunkt för att kunna öka tillgängligheten i Västra Götalandsregionen.

– Borås är en välmående stad och vi har fått många önskemål att etablera oss här. Vår ambition är att kunna erbjuda alla som besöker oss någon form av träning som passar dem, och vi hoppas kunna komma med ny träningsenergi och nya träningsformer till staden, säger VD Katarina Andersson.

För förutom basutbudet innehållande styrke-, konditions- och gruppträning, kommer här även att erbjudas virtuell träning som möjliggör gruppträning dygnet runt på stora LED-skärmar.

Boråsarna får även möjligheten att prova STCs nya koncept HIIT – ett effektivt träningspass som ger en endorfinkick utöver det vanliga. Här kombineras styrka, kondition och uthållighet i övningar som kan skalas efter deltagarnas nivå med hjälp av en peppande coach.                                     

– Vi har byggt 100 klubbar i Sverige och responsen från medlemmarna gör att vi hela tiden kan utveckla vårt koncept. Utbud, interiör och färgval är noga utvalt, men det viktigaste är alltid att fylla klubbarna med glädje, passion och gemenskap. Det arbetet gör vi tillsammans, säger etableringsansvarig Antoni Kutics.