Q1-rapport: Stark medlemstillväxt och miljardomsättning för SATS

SATS rapporterar om en ökad medlemsbas med 18 000 medlemmar under årets första tre månader, vilket resulterade i intäkter på 1 011 miljoner NOK – en ökning med 67 % från samma period förra året. Rörelseresultatet har vänt från en rekordförlust på 165 miljoner till en vinst på 30 miljoner, trots restriktioner i början av kvartalet.

– Med en stark medlemstillväxt, flera nyöppnade gym och ökad kundnöjdhet lämnar SATS ett bra första kvartal bakom sig. Alla restriktioner har hävts och medlemmarna är tillbaka på våra gym med en högre aktivitetsnivå än innan pandemin. Under de senaste två åren har vi öppnat 35 nya gym och förbättrat vårt digitala erbjudande avsevärt, genom lanseringen av Mentra by SATS. Framöver kommer vi att påskynda tillväxten av SATS för att kunna hjälpa ännu fler att hitta en glad och hälsosam livsstil, säger VD Sondre Gravir på SATS.

SATS har även stärkt sitt produktutbud på sina gym, bland annat med nya träningskoncept som HIIT Zone och vidareutveckling av Mentra by SATS, som i framtiden kommer att vara SATS digitala träningsplattform för medlemmar på alla fyra marknaderna. Den interaktiva träningsspegeln Rflex kommer snart även att finnas att köpa i Finland och Danmark.

Redo för ytterligare tillväxt

SATS tog in 600 miljoner NOK i en riktad emission detta kvartal för att finansiera ytterligare tillväxt. Hittills i år har bolaget förvärvat Gym Gruppen AS i Stor-Oslo och Bare Trening Sør AS på Sørlandet i Norg. Bolaget uppger att den nordiska gymmarknaden är lämplig för konsolidering och att de planerar ytterligare förvärv och nyetableringar i framtiden. Ytterligare 15 nya klubbar har redan bekräftats att öppna 2022 och 2023, och det finns fortfarande kapacitet i de befintliga gymmen för ytterligare medlemstillväxt.

SATS Sverige växer stadigt

Den svenska delen av verksamheten är näst störst i koncernen och står för 39% av intäkterna. I slutet av Q1 2022 hade den svenska verksamheten 231 000 medlemmar, jämfört med 206 000 st under Q1 2021, en ökning med 12%. Intäkterna ökade med 13% till 347 miljoner NOK (306 miljoner NOK Q1 2021)

– Vi välkomnar alla nya och befintliga medlemmar tillbaka till sina träningsrutiner efter pandemin. Jag vill också tacka alla engagerade medarbetare för de ovärderliga insatser de har gjort under kvartalet nu när vi är tillbaka till normal verksamhet. SATS kommer fortsätta att inspirera våra medlemmar att lyckas med sin träning, avslutar Gravir.

Läs hela rapporten här.