Champion Health Nordic lanserar svensk version av sin hälsoplattform för företag

Champion Health app

Champion Health lanserar snart sin framgångsrika hälsoplattform för svenska företag. Med plattformen kan företag enkelt förbättra sina medarbetares hälsa och välmående genom digitala lösningar som levererar realtidsdata för smartare beslut. Plattformen har redan varit en stor framgång internationellt och hjälper företag att hantera vanliga arbetsrelaterade utmaningar som stress och ohälsa.

Utmaningar för svenska företag

I takt med att svenska företag står inför ökande hälsorelaterade utmaningar, såsom ökad sjukfrånvaro och minskad produktivitet på grund av stress, har behovet av innovativa lösningar aldrig varit större. En nyligen genomförd undersökning av ett nordiskt försäkringsbolag visade att 51 procent av arbetstagarna känner att deras arbetsförmåga påverkas negativt av stress.

Dessutom har data direkt från Champion Health-plattformen avslöjat att hela 80 procent av medarbetarna rapporterar måttliga till höga stressnivåer på arbetsplatsen, där 65 procent anger arbetsbelastning som en ledande orsak till arbetsrelaterad stress. Samtidigt visar en studie från Harvard Business Review att 87 procent av chefer anser att prioritering av medarbetarnas välmående ger en konkurrensfördel, men endast 35 procent har gjort det till en strategisk prioritet.

Champion Health vill ändra på det.

Champion Healths lösning

Företaget erbjuder en lösning genom sin plattform, som ger medarbetare personligt anpassade hälsoprogram inom träning, näring, sömn, stresshantering och ekonomiskt välmående. För beslutsfattare tillhandahålls anonym, datadriven insikt i företagets övergripande hälsa. Detta gör det möjligt att vidta proaktiva åtgärder för att förbättra medarbetarnas välmående och skapa en hälsosammare arbetsmiljö.

Bevisade resultat

Nyare resultat från Champion Healths kunder visar att genom att erbjuda medarbetare personliga hälsoprogram, tillsammans med att ge ledare tillgång till handlingsbara, datadrivna insikter, kan stressnivåerna minska med upp till 68 procent samtidigt som engagemanget ökar med 41 procent.

Champion Healths plattform, som för närvarande hjälper över två miljoner användare världen över, används idag inom alla olika branscher för att främja friskare och mer engagerade medarbetare.

”Vi är glada över att kunna stötta svenska företag med en digital lösning som förbättrar både medarbetarnas hälsa och verksamhetens resultat”, säger P-O Osbeck, affärsutvecklingschef för Champion Health Nordics.

”En av de mest populära funktionerna bland våra kunder är den nya utmaningsfunktionen, som uppmuntrar medarbetare att delta i företagsövergripande initiativ som steg- och mindfulnessutmaningar. Vår plattform gör det inte bara möjligt för beslutsfattare att fatta smartare beslut, utan stärker också varje företags mest värdefulla tillgång: deras medarbetare. I kombination med våra förebyggande företagsvårdstjänster skapar vi de bästa förutsättningarna för att hjälpa våra kunder.”