Eleiko storsatsar – flyttar nordamerikanska kontoret till Austin, Texas

Eleiko meddelar idag att de flyttar sitt nordamerikanska huvudkontor från Chicago, IL till Austin, TX. Den nya anläggningen blir en logistikhub för Nordamerika bestående av kontor, lager och träningscenter. Satsningen är en viktig del i familjeföretagets långsiktiga strategi för fortsätt tillväxt samt optimerad servicegrad och kundupplevelse i Nordamerika.

”Eleiko har alltid fokuserat på att vara närvarande där våra kunder behöver oss. Genom att etablera oss i Austin, en spännande tillväxtstad med en hög innovationsgrad och samla kontor, lager och träningscenter under samma tak ger oss större flexibilitet, ökad lagerkapacitet och möjlighet att utvidga vår service till kunder i hela kontinenten. Vi ser fram emot att erbjuda den fullständiga Eleiko-upplevelsen i Nordamerika och fortsätta sprida vår vision: att göra människor starkare så de kan prestera bättre – i sin sport och i livet,” säger Erik Blomberg, VD på Eleiko.

Nordamerika har länge varit en viktig marknad för Eleiko och 2010 etablerades Eleiko Sport, företagets amerikanska dotterbolag i Chicago. Den nordamerikanska kundkretsen inkluderar såväl globala som lokala verksamheter, idrottsklubbar och universitet. Eleiko Sport är även leverantörer av träningsutrustning och utbildningsprogram till den amerikanska armén och flottan. Dotterbolaget står för 20 procent av Eleikos totala omsättning.

Den nya anläggningen i Austin tredubblar Eleikos nuvarande lagerkapacitet och rymmer ett modernt logistikcenter för snabbare orderhantering, större leveransflexibilitet och kvalitetskontroll. Anläggningen huserar även ett Eleiko Sport Center, ett komplett träningscenter som ska stödja skräddarsydda utbildningar och workshops inom professionell lyftning och funktionell träning för idrottare, coacher och personliga tränare.

Anläggningen i Austin förväntas stå klart under våren 2021.