Friskis går på offensiven under 2024

Bild: Friskis

Friskis fortsätter expandera – flera föreningar öppnar helt nya anläggningar i år och många utökar sina befintliga lokaler.

Friskis har sedan starten 1978 blivit en stark aktör på den svenska gymmarknaden. Med över 148 gym erbjuds träning till nästan en halv miljon medlemmar.

Under 2024 spänner Friskis föreningar musklerna och öppnar nya anläggningar på olika håll i landet. Från smart utrustade nyckelgym med extra generösa öppettider till fullskaliga anläggningar med stora gymytor och plats för gruppträning – allt för att möta olika medlemmars önskemål och behov.

– Det är grymt att vara en del av en organisation som växer och vågar ta steget in i framtiden. Friskis grundidé är hållbar över tid, det behövs alltid en plats där var och en kan hitta sin grej inom träning, säger Janna Hellerup Ulvselius, generalsekreterare Friskis&Svettis.

En av föreningarna som satsar under året är Friskis i Örebro som nu öppnar sin femte träningsanläggning. En 2 400 kvadratmeter stor industrilokal omvandlas till stora, öppna gymytor, cirkelgym, spinningsal och gruppträninghall.

– Vi öppnar på Väster, ett strategiskt bra område för att nå nya målgrupper. Att kunna träna i anslutning till skolan eller jobbet är för många avgörande för att träningen ska bli av och passa in i livet i övrigt, säger Lina Frejd Bark, verksamhetschef Friskis&Svettis Örebro.

Med etableringarna öppnar Friskis också för fler samarbeten med skolor, företag och andra idrottsföreningar i lokalsamhället.

Aktuella projekt:

  • Västerås, Klockartorpet (öppnat)
  • Simrishamn, Gesällgatan (öppnat)
  • Enköping, Garnisonen (öppnat)
  • Motala, Luxor center (höst 2024)
  • Örebro, Väster (höst 2024)
  • Skellefteå, Erikslid (höst 2024)
  • Ängelholm, Munka Ljungby (jan 2025)