Fysrörelsen – nytt spännande träningskoncept med kondition i fokus

Sweaty Business tog ett samtal med Anna Hedlund som är grundare till träningskonceptet Fysrörelsen. I detta koncept har Anna kombinerat personliga livserfarenheter med en konditionsinriktad PT-utbildning och skapat lösningar som ligger rätt i tiden.

Vad är det som driver dig att utveckla nya träningstjänster?

Anna Hedlund

Drivet att skapa Fysrörelsen kommer mycket från egna erfarenheter. Att träna har varit min väg ut ur utmattningssyndrom och panikångest och hjälpt mig tillbaka till balans och välmående i livet. Med tanke på hur vanligt det är med stressrelaterad ohälsa så är det en stark anledning för mig att vilja bidra till hälsa genom att ge pepp och inspiration till ökad fysisk aktivitet. Jag hoppas genom att stå bakom Fysrörelsen att få vara en bidragande faktor till ökad hälsa hos många, att kunna inspirera fler att komma igång och röra på sig mer samt att dem som redan tränar kan få en klok och hållbar utveckling i sin träning. Där tror jag vi som Endurance Personal Trainers har kapacitet att göra stor skillnad.

Vad är Fysrörelsens ambition?

Fysrörelsen vill bygga hållbar hälsa genom fysisk aktivitet. Genom konditionsträningen får vi särskilt stora hälsovinster, för både kropp och psyke och vi minskar drastiskt risken för en mängd folkhälsosjukdomar. Pulshöjande aktiviteter ger stora vinster för hjärnan och det psykiska välmåendet och reducerar bland annat stress och ökar känslan av välmående. Det är aspekter som vi på Fysrörelsen tror är viktiga och som alla har glädje av, oavsett om man strävar mot ett prestationsmål eller ej så handlar det om att röra på sig för att må bra och fungera i livet. För att hålla för såväl träning som för livet självt och slippa smärtproblematik så är rörlighet, styrka och stabilitet fundamentala aspekter som finns med som en viktig del i all vår träning.

Kort och gott – Fysrörelsen strävar mot att skapa ett starkt hjärta, en lycklig hjärna och en funktionell kropp.

Varför startade du Fysrörelsen?

Som Endurance Personal Trainer, eller ”konditionsinriktad PT” så  ville jag skapa en plattform för att stärka vår yrkesgrupp som är relativt ny. Jag tror att vi genom att vara en grupp med tränare som agerar under ett samlat varumärke kan bygga större kännedom både om vår kompetens men också ha möjlighet att skapa större förändring för fler individer. Att driva igång ett varumärke är något jag länge drömt om och som kändes som ett naturligt steg att ta. Inom Fysrörelsen kan jag förena min långa erfarenhet inom projektledning, event och grafisk formgivning och skapa något väldigt bra inom området jag brinner mest för – träning och hälsa! Min samlade kompetens från andra områden kan komma flera duktiga EPTs till nytta och ge kraft till verksamheten så att var och en kan fokusera på att jobba med just träningen. På så sätt kan vi bidra till hälsa för många, det är ambitionen. Dessutom är det roligare att jobba när vi är fler som skapar värde tillsammans.

Vilka är era kunder?

Den primära målgruppen är Företag där vi skapar helhetskoncept för att öka välmåendet och hälsan bland de anställda. Träning på arbetstid ökar energi, glädje, kreativitet och välmående och minskar effektivt stress. Det borde vara en hygienfaktor för företag att erbjuda sina anställda goda möjligheter till fysisk aktivitet. I all vår metodik är de pulshöjande inslagen viktiga och vi strävar efter att nå de rekommenderade doserna av fysisk aktivitet kopplat till FYSS och forskning kring träningens positiva aspekter för hjärnan.

Våra upplägg passar för ALLA. Våra deltagare behöver inte älska träning utan här handlar det om att komma igång med fysisk aktivitet och därigenom få stora hälsovinster. Vi jobbar alltid från individuell intensitetsnivå och brukar ödmjukt tjata om att man alltid ska utgå från sig själv och just sin dagsform. Genom stöttning, glädje och gemenskap i gruppen och känslan av framsteg så kommer förhoppningsvis träningsglädjen och en förändring av beteende på köpet.

Fysrörelsen erbjuder även gruppträning inom Löpning, UteFYS och FamiljeFYS samt förstås individuella PT-tjänster och flera av tränarna erbjuder träning inom specifika konditionsgrenar som till exempel simning eller cykel.

Vilka är det som jobbar med Fysrörelsen?

Alla som jobbar som tränare för Fysrörelsen är Cert. Endurance Personal Trainers via Konditionsidrott på Bosön. Det är en gedigen utbildning med en specialinriktning mot Konditionsidrott som är relativt ny inom Personlig träning. Med det växande intresset för konditionsidrott och motionslopp så ligger utbildningen rätt i tiden. Dessutom har alla tränare en gedigen utbildning som löpcoacher och många har ytterligare starka meriter i bagaget.

Vart finns Fysrörelsen?

För närvarande finns vi på 8 platser i landet, primärt i Stockholm men även i Helsingborg, Borås och Grebbestad och vi växer kontinuerligt.

Vad har du för bakgrund?

Jag pluggade själv till Endurance PT under 2017 och är väldigt nöjd med den djupa och omfattande kunskap jag fick med mig från utbildningen. Området kring träning och hälsa är dock stort och det är med en stor ödmjukhet jag inser att det finns mycket att lära och jag tror det är viktigt att fortsätta vara nyfiken och alltid vilja lära mer. Jag är konsult inom projektledning och grafisk formgivning och kombinerar kontorstid med en stor dos egen träning, främst inom löpning och mountainbike. Just nu är det förstås fullt fokus på att driva igång Fysrörelsen, och det görs med stor passion.