Hur mycket ska en InBodymätning kosta?

Bildkälla: InBody

InBody-vågarna är populära ute på landets gym och träningsanläggningar – men hur ska man tänka kring det här med prissättning? Ska det ingå i medlemskapet eller ta betalt som en tilläggstjänst?

| Denna artikel är skriven i samarbete med InBody Sweden |

Vi frågade Michael Mecé på InBody Sweden vad han tänker om saken.

– Den här frågan är superintressant och dyker ofta upp. Vi brukar svara med att ställa en motfråga – hur mycket tar du betalt för att medlemmen ska få använda löparbandet, hackliften eller cable cross-maskinen?

– Andra produkter på ett gym kan vara väldigt dyra och ofta många av dem, det kan finnas 5-10 löparband men bara en InBody. Varför kan inte InBodyn vara en produkt som medlemmen kan använda precis som löparbandet?

– Skillnaden är att InBodymätningen bara tar två minuter, jag ser aldrig någon som bara springer eller går så kort tid.

Enligt Michael finns det stora fördelar med att baka in InBody-mätningar i medlemskapen.

Vad händer om vi erbjuder inBodymätningar till medlemmarna i deras medlemskap, antingen direkt i deras standardmedlemskap eller gör ett premium-medlemskap där InBodymätningar ingår tillsammans med en 10 minuters coachning?

Enligt Michael kommer två saker att hända.

– För det första: De flesta medlemmar kommer att inse efter några mätningar att deras eget upplägg inte fungerar och börjar då prata med personliga tränare eller kostrådgivare vad de gör för fel och snart har medlemmen köpt ett PT- paket.

Vidare säger han:

– För det andra: på ett gym idag med 1 000 medlemmar slutar ca 35 stycken varje månad. Det är mer än 400 på ett år. Skulle vi kunna behålla 100 st för att de gillar att InBodymätning ingår varje månad så tappar inte gymmet dryga 160 000 kronor om året. InBodyn kostar runt 16 000 kronor om året på leasing. De pengarna får gymägaren snabbt tillbaka genom att sälja kostupplägg, personlig träning, medlemskap med mera.

För att generera nya leads föreslår Michael en aktivitet riktad mot företag eller grupper.

– Vill du ha fler medlemmar? Bjud in ett grupp eller företag en lördag. Mät personerna på löpande band och genomför sedan en gemensam föreläsning om kost och hälsa. Då får du nya medlemmar plus att du behåller dem du redan har.

– Försök ”think outside the box”, InBodyn är en del av gymmets vanliga utrustning. Den hjälper dig öka inkomsten – men bara om du gör rätt och jobbar smart.

Vill du veta mer om InBody i din verksamhet och hur de kan hjälpa dig att komma igång på bästa sätt? Kontakta Michael och teamet via info@inbodysweden.nu