Pojke drunknade på Centralbadet i Norrköping

    En treårig pojke fördes onsdagen den 9 februari till sjukhus med ambulans efter en drunkningsolycka på Centralbadet i Norrköping. Personalen påbörjade snabbt HLR fram till att räddningspersonal tog över och transporterade pojken till sjukhus. Trots snabbt agerande av både personal och räddningstjänst meddelades igår (14 feb) att pojkens liv inte gått att rädda.

    Efter olyckan inleddes en förundersökning om vållande till kroppsskada. Den rubriceringen har nu ändrats till vållande till annans död. Ingen person är misstänkt för brott.

    – Det här är jättetragiskt, så utredningen får ta sin tid. Familjen har ett sorgearbete som vi måste respektera, säger åklagaren Anna Jakobsson till Norrköping Tidningar.

    – Det är en fruktansvärt tragisk händelse, en ren mardröm, och våra tankar går givetvis i första hand till den drabbade familjen, säger Medleys VD Daniel Almgren.

    – Vi har aktiverat vår krisledning för att även ta hand om vår personal och därtill också gjort en kontroll av anläggningen för att säkerställa funktion och säkerhet, avslutar Almgren.