SATS växer på Lidingö – förvärvar M3 Gym & Padel samt öppnar helt ny anläggning

| Bild: SATS |

SATS stärker sin position på Lidingö utanför Stockholm, med förvärv av M3 Gym & Padel och avtal om ett nytt SATS-gym som öppnar i Lidingö centrum i augusti 2022.

– ”Fler SATS-gym på Lidingö är efterlängtat av våra medlemmar och M3s padelverksamhet passar perfekt in i vår nya satsning på padel. SATS vill inspirera människor att vara aktiva, som en del av ett hälsosamt och lyckligt liv. Därför är vi glada att nu kunna göra träning ännu mer tillgängligt för fler”, säger Linda-Li Cederroth, Country Manager för SATS Sverige.

SATS förvärv av M3 gym & padel genomförs i september och konverteringen av gymmet till SATS Gåshaga kommer att ske i slutet av 2021. Då blir M3s personal och cirka 1 000 medlemmar på riktigt en del av SATS-familjen. M3 Gym & Padel ägs i dag av fastighetsförvaltaren Wallfast.

– ”Wallfast har som huvudsaklig verksamhet att äga och förvalta fastigheter, inte att driva gym. Det har sedan en tid varit vår ambition att hitta en seriös köpare och är glada över att just SATS knackade på vår dörr. Vi är trygga med att både M3s personal och medlemmar är i goda händer hos SATS”, säger Gerry Blomqvist, på Wallfast.

SATS Lidingö Centrum

SATS har också i dagarna tecknat avtal med Grosvenor Europe om etablering av ett nytt träningscenter centralt på ön, i Lidingö Centrum. SATS Lidingö Centrum öppnar efter sommaren 2022.

Grosvenor Europe, som äger och utvecklar Lidingö Centrum, har som vision att stärka Lidingö Centrums roll som ökärna och därmed Lidingöbornas naturliga mötesplats. Etableringen av ett SATS-gym är ett viktigt led i det arbetet.

Förvärvet och den planerade nyöppningen kommer att ge Lidingöborna tillgång till tre SATS-gym på ön: SATS Dalénum, som finns sedan tidigare, SATS Gåshaga med padel (hösten 2021) och SATS Lidingö centrum (augusti 2022).

Tidigare i år blev det också klart att SATS kommer etablera sex nya center i Stockholm, Göteborg och Malmö under 2021 och 2022. Dessa center är: SATS Saltsjöbaden (hösten 2021), SATS Näsby Slott (hösten 2021), SATS Bromma Blocks (hösten 2021), SATS Gamlestaden (hösten 2021), SATS Limhamn (våren 2022) och SATS Hovås (våren 2022).