Eleiko lyfter styrketräning med kabelmaskiner till nästa nivå

Bildkälla: Eleiko

Eleiko introducerar Eleiko Cables och multistationskonceptet – en innovativ följeslagare till företagets Prestera Strength System. Eleiko Cables uppges sätta en ny branschstandard med dess skalbarhet, svenska hantverk och stora fokus på kvalitet.

”Expansionen mot kablar är en naturlig utveckling för Eleiko; från våra rötter inom lyft och fria vikter till funktionell kabelträning, strävar vi efter att ge individer möjligheten att förbättra sin prestation inom sport och i livet med noggrant konstruerad, precisionstillverkad styrketräningsutrustning”, säger Erik Blomberg, CEO Eleiko.

”Styrka är grundläggande för hälsan och välbefinnandet, och vi strävar efter att skapa förstklassiga styrketräningsupplevelser samt att kunna inspirera fler människor till att träna.”

Mångsidiga träningslösningar

Eleiko Cables tillhandahåller många träningsmöjligheter, användardefinierade rörelser och enkla justeringar som tilltalar lyftare på alla erfarenhetsnivåer. Kabelsystemet inkluderar flera kabelträningsstationer som finns tillgängliga som fristående, väggmonterade eller multistationer för fullständig flexibilitet. Sortimentet består av Eleiko Dual Adjustable Pulley, Cable Cross, Single Adjustable Pulley,
Lat Pulldown och Low Row-stationer, som kan användas enskilt eller tillsammans för att skapa skräddarsydda konfigurationer.

Branschledande flexibilitet och anpassning

Eleikos kabelsystem är skalbart och kan anpassas till anläggningens växande behov.  Eleiko tar nu ett nytt grepp för att bygga multistationsfigurationer med kabelsystem; Kunderna är inte begränsade av en baskonfiguration och kan fritt designa lösningar som passar deras behov vilket eliminerar de begränsningar som ofta förknippas med multistationslösningar. Kundunika färger finns tillgängliga så att en anläggning kan matcha sin unika identitet för att skapa inbjudande och inspirerande miljöer.

Enastående konstruktionskvalitet för orubblig tillförlitlighet

Solid metallkonstruktion garanterar hållbarhet och livslängd.  Att använda rostfritt stål i områden med högt slitage och förstklassiga material visar Eleikos engagemang för utmärkt prestanda och hållbarhet. Det minimalistiska designspråket och de hållbara förstklassiga materialen, säkerställer eleganta och funktionella träningsutrymmen med en långvarig estetik och produktprestanda, en beständig styrka som kunderna kan lita på.

Bildkälla: Eleiko

Den ultimata lyftarupplevelsen

Eleiko sätter lyftarens behov i centrum i alla utvecklings- och designaspekter. Precisionskonstruerade pulleys av aluminium säkerställer smidig kabelrörelse och friktionsfri träning. Lättrade interaktionspunkter förbättrar greppet och känslan för den ultimata lyftarupplevelsen. Viktmagasinen är markerade med det faktiska motståndet som användaren upplever. Oavsett om det är ett motståndsförhållande på 1:2 eller 1:1 översätter Eleiko informationen för användaren och listar den exakta vikten för att göra det lättare för lyftaren eller tränaren att programmera, träna och utvecklas.

Noggranna tester för kompromisslös säkerhet och prestanda

Eleiko Cables genomgår grundliga tester, inklusive 100 000 cykeltester med maximal vikt och 10 graders lutning vid full rörelse. Dessa tester säkerställer att Eleiko Cables konsekvent levererar högsta nivå av tillförlitlighet och prestanda, även i de mest krävande miljöerna. Eleiko har åtagit sig att följa de högsta säkerhetsstandarderna och är stolta över att uppfylla branschledande ISO-säkerhetsstandarder.  Eleiko Cables har en helt sluten vagndesign för att minimera klämrisken.

Läs mer om Eleiko Cables här och skapa nya möjligheter inom kabelträning.