Friskis&Svettis – Sveriges största idrottsförening

Bildkälla: Friskis&Svettis

Drygt 5 procent av Sveriges befolkning är med i Friskis&Svettis som nu har totalt 575 430 medlemmar runt om i Europa. Det visar nya siffror från Friskis&Svettis Riksorganisation.

– Intresset för träning och hälsa växer på många fronter. Och att just vi på Friskis&Svettis ser en fortsatt medlemstillväxt handlar mycket om att vi lyckats med vårt uppdrag att bjuda in och inkludera. Hos oss är alla välkomna – i lust och olust, oavsett nivå eller tidigare erfarenhet. Är du nyfiken räcker det långt, säger generalsekreterare Susanne Jidesten.

Bara i Sverige finns 556 540 medlemmar vilket gör Friskis&Svettis till den största idrottsföreningen i landet och utgör ungefär 17 procent av den svenska idrottsrörelsen. Sedan förra sammanställningen har antalet medlemmar i Sverige ökat med 17 593 personer, totalt 3,3 procent.

– Vi är glada över att så många gett sig själva möjligheten att upptäcka glädjen med rörelse. Att få in vardagsmotion är minst lika viktigt, kanske ännu viktigare, än att träna hårt på gym en period för att sedan ha ett långt uppehåll, berättar Susanne Jidesten.

– Jag tycker mig kunna se att fler har upptäckt betydelsen av rörelse och vikten av att bryta stillasittandet, och att det i sin tur börjar få effekt på hur vi rör oss. Men det finns stora skillnader i samhället som löper längs de socioekonomiska linjerna. Vi har en ojämlik folkhälsa och jag ser det som vår stora gemensamma uppgift framöver att stänga det hälsogap som finns idag, avslutar Susanne Jidesten.