Stort internationellt deltagande när fitness-racet HYROX kommer till Malmö

Bildkälla: Hyrox

När fitness-racet HYROX kommer till Malmö ser det ut att bli en minst sagt internationell historia. Med anmälda från stora delar av Europa och även USA kommer det bli en rejäl utmaning för de atleter som siktar på en topposition.

Att intresset för HYROX vuxit fort i Sverige och Danmark samt att tränings- och fitnessintresserade flockas till racet i Malmö är inte helt förvånande. Särskilt inte efter den lyckade svenska HYROX-premiären i Stockholm tidigare i år. 

Med runt 1 000 deltagare var det första svenska HYROX-eventet i Stockholm, i slutet av mars, en succé. Racet gick av stapeln i Stockholmsmässan och det blev rekord i antal deltagare för ett land som arrangerade racet för första gången. Intresset har sedan dess ökat och den 30 september är det dags för det andra racet på svensk mark, denna gången i Malmö. 

”Det känns väldigt kul att det första HYROX-racet blev en riktigt folkfest och att intresset för sporten bara ökat sedan premiären i mars. Biljettförsäljningen till Malmö-racet signalerar också att HYROX fått fotfäste såväl ute i Europa som i Norden, vilket gör att jag ser fram emot eventet än mer”, säger Antonia Fält-Kottulinsky, Brand manager för HYROX i Norden.

Med en månad kvar till racet visar biljettförsäljningen att tävlingen i Malmö kommer bli en fest med tävlande från stora delar av Europa och USA. Målsättningen för Malmö-racet är att nå upp till samma deltagarnivåer som under premiärtävlingen i Stockholm.

Under året har det internationella HYROX-mästerskapet även ägt rum i Manchester, där hela 22 svenska atleter deltog. Många av dem kvalificerade sig genom racet i Stockholm. Deltagarna väljs ut baserat på individuella resultat, och många atleter strävar nu efter att kvalificera sig till VM i samband med tävlingen i Malmö.

”Att 22 svenska atleter tog sig till VM är en stark bedrift med tanke på att det enbart arrangerats ett race i Sverige. Nu hoppas jag att racet i Malmö bidrar till att öka det nordiska deltagarantalet till nästa världsmästerskap. Vi vet att det finns många nordiska atleter som håller hög internationell klass och är redo att visa upp sig”, avslutar Antonia Fält-Kottulinsky. 

HYROX i Malmö genomförs den 30 september i Malmömässan, mer information om racet hittar ni här. Dessutom kommer HYROX arrangeras för tredje gången på svensk mark den 1-3 december i samband med Nordens största träningsevent, Fitnessfestivalen.