Gymkedjan Crunch Fitness introducerar handavläsning för medlemsincheckning

Bildkälla: Crunch Fitness

Den amerkanska gymkedjan Crunch Fitness satsar på handavläsaren Amazon One för en snabb och smidig incheckning av medlemmarna.

Snabbväxande Crunch är nu det första företaget i branschen som introducerar Amazon One-handläsaren för sina medlemmar.

Det sömlösa och futuristiska incheckningsalternativet är tillgängligt för medlemmar på utvalda Crunch-klubbar i San Francisco, New York City och i Los Angeles-området.

Ytterligare klubbar kommer att implementera Amazon One-tekniken under de kommande månaderna.

Crunch Fitness säger att de har fått en positiv respons från sina medlemmar efter sin fyra månader långa pilot med handflatswajp-incheckningen där 80 procent av Crunch-medlemmarna valde att checka in med den metoden.

”Vi är glada att vara det första träningsföretaget som erbjuder Amazon One som en inchekningsmöjlighet,” säger Molly Long, Chief Experience Officer på Crunch. Long anställdes tidigare i våras för att förbättra medlemsupplevelsen och övergripande tillfredsställelse på Crunch.

Bildkälla: Crunch Fitness

”Att implementera Amazon One på Crunch-gymmen har varit en win-win för våra medlemmar och för Crunch-teamet,” säger Long. ”Feedbacken från våra medlemmar har varit positiv – de uppskattar möjligheten att snabbt och effektivt kunna komma in i gymmet utan att behöva komma ihåg att ta med sig sin medlemsnyckelbricka eller öppna mobilappen.”

Amazon Ones biometriska identitetstjänst läser av handflatan och dess underliggande venstruktur för att skapa en unik ”handflatsignatur” för identitetsmatchning, som inte kan replikeras.

Multipla användningsområden

Tekniken kan även användas som betalningsmetod och rullas för närvarande ut till alla Whole Foods-butiker och andra återförsäljare inom resor, sport, underhållning och livsmedelsbutiker.

”Den snabbväxande användningen av Amazon One på Crunch Fitness-cklubbar visar mångsidigheten hos vår handigenkänningstjänst och hur den kan användas som ett snabbt och bekväme incheckning salternativ på gym och träningsscenter över hela landet,” säger Sanjay Dash, vice vd för identitets- och kassateknik på AWS Applications