Världsrekord och folkfest när HYROX hade Sverigepremiär i Stockholm

Bild: HYROX

I lördags avgjordes det första HYROX-racet i Sverige när över 900 personer intog Stockholmsmässan i Älvsjö. Därmed har Sverige också slagit rekord i antal deltagare på ett första race i ett land. Dessutom slogs ett nytt världsrekord i doubles women-klassen av svenska HYROX-stjärnan Mikaela Norman och amerikanska Megan Jacoby.

På den mycket imponerande tiden 00:54:42 klarade Mikaela Norman och Megan Jacoby sitt mål – det tog nytt världsrekord i damer dubbel med nästan två minuters marginal. Därmed har Mikaela nu två världsrekord i HYROX efter hennes rekord i singel-klassen i Hamburg i slutet av 2022. 

– Det var otroligt kul att tävla inför hemmapubliken i Stockholm och stämningen var verkligen på topp. Jag känner mig stolt och superglad att jag tillsammans med Megan fick möjlighet att ta det efterlängtade världsrekordet här på hemmaplan, säger Mikaela Norman

Megan Jacoby & Mikaela Norman

Inget annat premiär-HYROX i ett land har heller haft fler deltagare än Stockholm. Med över 900 atleter på plats på Stockholmsmässan blev den en minst sagt energifylld folkfest. 

– Det är alltid lika kul att känna energin och glädjen på de här eventen, men det var absolut något alldeles extra att få uppleva det här på hemmaplan. Vi ser ju att allt fler svenskar söker sig runt i världen till andra HYROX-event, men det var också kul att se att så pass många internationella atleter sökte sig hit till Stockholm, säger Antonia Fält-Kottulinsky, Brand Manager på HYROX i Skandinavien. 

Att det fanns stor internationell närvaro, och konkurrens, syns direkt på resultatllistan. I herrklassen av HYROX PRO var det David Magida från USA, Tom Hogan från Irland och Steffen Blekkan från Norge som knep de tre första platserna. I damklassen var det i stället Inga Loftesnes från Norge som gick ut som vinnare följt av svenska Yoie Bohlin och Dena Hogan (Irland). 

Den vanliga HYROX-klassen såg även den starka vinnartider på runt en timme med Aaron Woodman (England) och Benjamin Adriani (Sverige) på de två första platserna i herr-klassen. Damklassen vanns av Ausrine Kutkaite (Sverige) och Rebecka Bergsten (Sverige) som tog andraplatsen.

– Nivån på de som tävlat i Stockholm den här helgen är enorm. Både vad gäller prestation och humör. Nu satsar vi stenhårt på att få med oss den här energin ner till Malmö den 13 maj och även få än fler danskar att ta sig över bron för att anta utmaningen, avslutar Antonia Fält-Kottulinsky.

HYROX Malmö, som är nästa arrangemang i Norden, avgörs den 13 maj i Malmömässan.