NOCCO ny partner till Svenska Basketbollförbundet

Svensk Basket växer och intresset för landslagen, ligorna, ungdoms- och spontanbasket ökar.
Nu inleder Svenska Basketbollförbundet
 (Svensk Basket) och NOCCO ett långsiktigt partnerskap som täcker herr- och damlandslagen samt förbundets streetbasket-tour.
– Vi är glada att NOCCO vill vara med på vår resa framåt. Vi vinner hela tiden ny mark och vi märker att vår sport gör skillnad på alla nivåer, säger Fredrik Joulamo, generalsekreterare på Svenska Basketbollförbundet.

Basket är idag den tredje mest populära idrotten bland unga vuxna (upp till 29 år). Dessutom är det den mest jämställda lagsporten i Sverige.

– Basket som sport är driven, modig och uppmuntrar till gemenskap och inkludering. Det gör den till en perfekt sport för oss att stötta framöver, säger Bella Jordansson, Marketing Activation Manager på NOCCO.

Partnerskapet mellan Svenska Basketbollförbundet och NOCCO sträcker sig över tre år och trädde i kraft den 1 januari 2023.

– Att få uppbackning av just NOCCO som delar våra värderingar, är ett moderntvarumärke på stark frammarsch och dessutom diggar basketens livsstil känns verkligen bra, säger Mats Elsnitz tf kommersiell chef på Svenska Basketbollförbundet.

Välkommet samarbete

Funktionsdrycken NOCCO, som innehåller bland annat koffein som bidrar till att förbättrat fokus och ökad uthållighet, har sedan flera år på olika sätt stöttat basketspelare både i Sverige och internationellt.

– Därför är det jättekul att vi nu utvecklar vår satsning och kan stötta förbundet och både herr- och damlandslagen. Det gör att vi kan inspirera fler till att ta del av allt det som sporten har att erbjuda, säger Jordansson.

Det är en välkommen satsning enligt NOCCO-ambassadören och landslagsspelaren Ludvig Håkanson.

– Det är fantastiskt att se att NOCCO även satsar brett på basket framöver. För mig personligen är det viktigt att de som spelar basket för gemenskapen och för att det är roligt också inkluderas, säger Håkanson och fortsätter. NOCCO kan förhoppningsvis bidra till att Svensk Basket tar sig till nya höjder, både på och utanför planen.

Träffa NOCCO i samband med kommande landskamper

Samarbetet med NOCCO kommer synas redan vid damernas och herrarnas landskamper nu i februari.

– Att vi och NOCCO valt varandra genom ett av de största samarbeten Svenska Basketbollförbundet har ingått, är en fingervisning om positionen vår rörelse nu börjat ta kommersiellt. Tillsammans med NOCCO kommer vi att kunna fortsätta ta mark, främst inom ramarna för seniorlandslag och vår växande 3×3-tour, men också som hel rörelse, säger Fredrik Joulamo, generalsekreterare på Svenska Basketbollförbundet.

Nästa chans att se landslagsbasket på hemmaplan i Sverige är den 12:e februari, när damlandslaget förväntas krossa det tidigare publikrekordet vid den avgörande EM-kvalmatchen mot Lettland i Avicii Arena.

För herrlandslaget väntar Estland i sista matchen i VM-kvalet den 27 februari i Baltiska hallen i Malmö. NOCCO kommer att finnas på plats under båda landskamperna med aktiviteter och dryck