Gymleco slår sig in på nytt kundsegment – gym för kontorshotell

Gymleco har tillsammans med Pontus Roberg, personlig tränare och företagare, utrustat gymmet i en av de mest storslagna byggnaderna i Stockholm.

På Västra trädgårdsgatan 15 ligger en anrik byggnad uppfört år 1928. Den byggdes och ägdes av Ivar Kreuger, finansmannen och företagsledaren som hade ett tändsticksimperium. Idag är platsen kontorshotell, kontor och konferens och heter mycket lämpligt Tändstickspalatset.

”Under sökandet efter den perfekta lokalen så fick jag ett tips från en av mina kunder. Hon hade varit på Kapitel 8 i Tändstickspalatset och tittat på ett kontor. Under visningen fick hon veta att de letade efter en ny aktör till att driva träningsverksamheten, och på den vägen gick det.” , kommenterar Pontus Roberg.

Gymmet går numera under namnet Roberg Training Club och de som tränar i lokalen är husets hyresgäster samt utomstående kunder till Pontus och hans medarbetare. Gymmet erbjuder träningskläder, handdukar och hygienartiklar till alla kunder. Allt för att effektivisera kundernas tid Efter några månader i lokalen bestämde han sig för att renovera utrymmet utefter sin vision.

“Jag valde Gymleco som leverantör av golv och träningsutrustning. Det är en perfekt blandning av maskiner, fria vikter, funktionell utrustning samt konditionsutrustning.”.

Pontus optimerade den ungefärliga 300 kvm ytan tillsammans med Gymleco och gymmet har fått plats med både en tävlingsgodkänd styrkelyftställning, konstgräs för släde och sprint, maskiner från Gymleco samt hantlar och fria vikter. Vi fick några minuter av hans tid under ombyggnationen och han berättar varför han valde just Gymleco:

“Jag kollade runt på alla stora leverantörer, och det finns många, men egentligen bara 4-5 leverantörer som är lämpliga om man ska ha ett kommersiellt gym. Gymleco är ett av dem. De har snygg design i samma stil som jag var ute efter. Sedan är det en kostnadsfråga, men priserna är någorlunda lika mellan varumärkena så det är mer relationen som är viktig. Att man får en bra personlig kontakt. Saker kommer behövas bytas ut, man kommer behöva köpa mer och då gäller det att man har bra kommunikation. Jag fick bra förtroende för Gymleco.”

Pontus är från början från Bollnäs men flyttade år 2015 till Stockholm för att utbilda sig till PT. Han har bland annat jobbat på Elite Sports Club i Saltsjöbaden och Sturebadet. Han startade eget för ca två år sedan och bedrev sin verksamhet i Fit4lifes lokaler innan flytten till Tändstickspalatset. Han berättar vidare om sina klienter:

”Det är många egenföretagare och entreprenörer, stora som små företag. Alla är väldigt duktiga på det de gör. Tillsammans har vi hittat en bra balans mellan fysisk aktivitet och arbete. Mina kunder är målinriktade vilket också märks under våra träningspass. Ofta delar vi upp stora mål till mindre delmål, och reflekterar över det arbete som krävs för att nå hela vägen. Det fungerar bra och jag upplever att mina kunder byggt sina bolag med ett liknande tankesätt.”

Vi ringde upp Monica Sotkasiira, VD på Gymleco, för en kommentar om deras nysatsning:

“Det här går i led med vår strategiska plan. Under de här speciella tiderna väljer många att stå still och inte satsa men vi ser det här som en möjlighet att trycka lite extra på gasen och ta nya marknadsandelar. Vi hoppas att det här är ett första steg mot att erbjuda bättre gymlösningar åt kontorshotell. Vi är glada att vi ser en ökad omsättning och efterfrågan trots den rådande situationen.”

Gymmet är tillgängligt för de som hyr in sig på kontorshotellet eller som blir Pontus kunder. Under veckan är renoveringarna klara och Pontus kan köra vidare i sitt gym med ny utrustning från Gymleco.