Sweaty Business duo startar sandlåde-gym mitt i centrala Stockholm

Efter att Brian van den Brink, en av grundarna till Sweaty Business Media, nyligen besökt Los Angeles, är saken klar!

Att ”boutique fitness” är det absolut hetaste trenden i gymbranschen just nu har inte undgått någon. Senast förra veckan rapporterade vi om olika koncept som växer fram i LA och vi ser liknande utveckling i New York, London, Hong Kong och Sidney, för att nämna några. Fenomenet har precis sett dagens ljus i Sverige, det enda riktigt renodlade boutiquegymmet finns i Stockholm och är en franchaise från New York, vi talar förstås om Brarry´s bootcamp.

 ”Vi ser stor potential för flera nischade aktörer på marknaden, det gäller att rikta sig till en begränsad målgrupp, bygga ett starkt varumärke, en stark community och verkligen sticka ut, för att lyckas bli framgångsrik”

– Brian van den Brink, delägare Sweaty Business & Sandbox Fit.

Bildkälla: Sandbox Fitness
Bildkälla: Sandboxsports

Inspirerade av Sandbox Fitness på Venice beach i LA startar de i höst ”SANDBOX FIT”. Ett boutique-gym i centrala Stockholm, bara en stenkast från populära Barry´s Bootcamp.
Konceptet kommer att erbjuda gruppträningsklasser i en gigantisk sandlåda. Allt från boxningspass med säckar hängandes från en ställning över sandlådan, till TRX-klasser, HIIT-pass och yoga.

Bildkälla: Sandboxsports
Bildkälla: Sandboxsports

Även andra mer udda aktiviteter för både barn och vuxna kommer att erbjudas. Vad sägs om sandslottsworkshops och solsemestersimulering?

Det sistnämnda är för att möta dagens snabbväxande efterfrågan på mindfulness. Med dagens teknik kan vi, genom bara en halvtimmes paus i vardagen, hjälpa stressade storstadsbor att komma ner i varv och drömma sig bort en stund. Gymmet kommer att vara utrustat med högteknologiska lampor som härmar solens strålar. Alla som bokar SANDBOX ”solsemester” kommer att, i en alldeles egen solstol eller bädd, avnjuta en barfota vardagsflykt ackompanjerad till lugn bakgrundsmusik och en läskande alkoholfri tropisk drink.

Bildkälla: Pinterest

Bara gymmets sand i sig bär en egen historia…

”Efter noggrann research kom vi fram till att den bästa sanden i världen finns på Bahamas, närmare bestämt på Pink Sand Beach”. 

Inte nog med att med att den största av gymmets sandlådor kommer att rymma otroliga 20 kubikmeter sand; ”vi var också tvungna att hitta en leverantör som är villig att importera, leverera och installera sanden till en vettig kostnad. Som tur är hittade vi Grussnabben AB i Sandviken, de har kontakterna och erfarenheten som krävs för att förverkliga denna minst sagt utmanande dröm.”

Exakt när SANDBOX FIT lanseras återkommer de med inom kort, men räkna med att attraktiva öppningserbjudanden kommer under våren och sommaren.