RAD Roller – anatomiskt utformade redskap för självmassage

Foto: RAD ALL-IN-KIT

Nyligen lanserades RAD Roller i Sverige – anatomiskt utformade foam rollers, bollar och pinnar (kavlar) för att massera sig själv. Dessa kan bland annat användas som en del av uppvärmningen, för att skynda på återhämtningen eller för att öka rörligheten.

I flera år nu har crossfit, HIIT, tabata och andra högintensiva träningsformer varit extremt populära. Många tränar korta, tuffa och intensiva pass och alternativen blir bara fler på gymmens scheman. Och med all rätt. Det ger fantastiska resultat.

Att träna hårt är EN viktig pusselbit för den som vill få bra resultat, men ett genomtänkt träningsprogram består av så mycket mer. Förutom styrka, kondition och power (som är basen i högintensiva pass) är exempelvis rörlighetsträning en viktig del att få med. Fullgod rörlighet är en förutsättning för att kunna prestera på topp, för att överhuvudtaget kunna utföra vissa rörelser men också för att minimera skaderisken under den hårda och intensiva träningen. För den som tränar mycket och seriöst är det dessutom viktigt att genomföra en bra uppvärmning och att tänka till över sin återhämtning.

En enkel och lättillgänglig teknik att använda (som ger bra resultat) är self myofascial release. Vad det handlar om är en form av självmassage för att bland annat minska träningsvärk, snabba på återhämtningen och förbättra rörligheten. Det används också som en del i en optimal uppvärmning, för att göra kroppen redo att prestera. Det finns idag en uppsjö av redskap för self myofascial release på marknaden. Somliga använder även tennisbollar, lacrossebollar eller en soft ball istället.

Foto: RAD Roller är utformad för att skapa exakt triggerpunktmassage längs hela ryggraden utan att lägga smärtsamt tryck på ryggraden.

Nyligen lanserades RAD Roller i Sverige. Med anatomiskt utformade redskap har de tagit självmassagen till en ny nivå. Istället för bollar som är designade för sport eller rullar och bollar i lite varierande storlekar och material lämnar RAD inte något åt slumpen. Samtliga produkter är framtagna för ett specifikt ändamål och för att göra jobbet lite bättre än andra redskap.

Ta RAD Helix som exempel, som är den första foam rollern som faktiskt är anpassad efter hur ryggen ser ut. Perfekt storlek för extensioner med en fördjupning på mitten som skyddar ryggraden, ett material och mönster som griper tag i huden och får vävnader att börja röra sig bättre igen och en lätt konformad design för att inte lägga tryck på skulderbladen. RAD Helix kommer åt där den ska komma åt. Samma sak gäller alla produkter från RAD; de är framtagna för att få jobbet gjort så effektivt som möjligt.

Förutom ett brett utbud av produkter, där varje produkt i sig är väldigt genomtänkt, kan några av RADs produkter även användas tillsammans. De kan helt enkelt kombineras ihop för att skapa ett nytt redskap för ett nytt ändamål. Allt för att ge dig så många alternativ och effektiv massage som möjligt. Kombinationen Rod/Helix är ett sådant exempel. RAD Rod liknar en smal brödkavel som du använder för att massera dig själv (eller någon annan) och efter att ha parat ihop den med RAD Helix har du fått ett nytt redskap. Dels ger kombinationen Rod/Helix en mjukare massage när du utför den på dig själv och samtidigt kan du nu massera ryggen på en kompis utan att trötta ut dina händer.

Foto: RAD Helix och RAD Rod

Att använda self myoafascial release i sin träning är ett enkelt sätt att göra träningen ännu mer effektiv. Dessutom är det riktigt skönt och känslan efter att ha masserat sig själv en stund är att man känner sig avslappnad och mera rörlig. Förutom det så har du även hjälpt kroppen att återhämta sig snabbare.

Vill du veta mer om RAD Roller och sef myofascial release så besök radroller.se. Där kan du också läsa om kommande workshops och utbildningar i self myofascial release.

| Detta är en annons från Native Fitness |