Spotify-grundaren Daniel Ek investerar i Longevity-klinik

Välbemedlade Stockholmare kommer snart att ha en ny plats att spendera sina pengar på – Sand Clinic – en lyxig klinik för långsiktigt välbefinnande, som är delägd av grundarna till Spotify.

Sand Clinic, som öppnar inom kort, och har samlat in 4 miljoner euro i en gemensam investering från Daniel Ek och Martin Lorentzon, kommer att erbjuda sina medlemmar allt från primärvård till vaskulär ultraljud och rödljusbehandling.

På lång sikt vill Sand Clinics grundare Anna Levander och Jennie Sandqvist revolutionera vården i västvärlden.

”Vi tror att vi över tid kommer att avlasta hälsovårdssystemen i Sverige och utanför”, säger Levander till webbsidan sifted.eu.

Medlemskapen förväntas kosta mellan 1 000 och 10 000 euro per månad.

”Vi bestämde tidigt att vi behövde en Tesla-lanseringsstrategi och att rikta oss till personer som har möjlighet att investera i sin hälsa”, säger Levander. ”Men vår ambition är över tiden att öppna mindre och mindre kostsamma kliniker med de mest effektiva behandlingarna som vi hittar från våra samlade data och de procedurer vi utför här.”

Utbud

  • Personliga tränare, terapeuter och dietister
  • Läkare, fysioterapeuter och psykologer utför hälsokontroller, inklusive vaskulära ultraljud och gynekologisk vård

Med data som den gemensamma nämnaren utvecklar kliniken skräddarsydda program som övervakas av labbbiomarkörer och bärbara enheter, vilket gör det möjligt för praktiker att följa medlemmarnas framsteg.