Svensk tyngdlyftning stegar framåt med Eleiko-samarbete: Nytt avtal presenterat

Bildkälla: Eleiko

Svenska Tyngdlyftningsförbundet och Eleiko Group AB stärker sitt partnerskap för att lyfta svensk tyngdlyftning till nya höjder. Ett nytt avtal för perioden 2024-2025 innebär att Eleiko blir officiell partner till förbundet, med branschexklusivitet för SM-tävlingar och Internationella tävlingar i Sverige.

Eleiko kommer att erbjuda fri tillgång till Eleiko Sport Center och rusta upp aktiva lyftare och tränare med kläder och tillbehör. Dessutom ger Eleiko förmånliga priser på utrustning till lokala föreningar och delar ut utvecklingsstipendium till lyftare som placerar sig på sjätteplats eller bättre på EM, VM och OS.

Ordföranden för Svenska Tyngdlyftningsförbundet, Joakim Eriksson, ser avtalet som en viktig milstolpe för att utveckla svensk tyngdlyftning:

– Det nya partneravtalet med Eleiko markerar en viktig milstolpe i vårt samarbete och vår gemensamma strävan att utveckla svensk tyngdlyftning. Vi är övertygade om att detta partnerskap kommer att stärka vår verksamhet och bidra till att göra svensk tyngdlyftning ännu mer framgångsrik.

Erik Blomberg, VD på Eleiko, understryker företagets engagemang för att stödja svensk lyftning och skapa bättre förutsättningar för lyftare.