Technogym lanserar Checkup – Integrerad AI-teknik för skräddarsydda träningsupplevelser

Technogym lanserar Checkup, ett bedömnings- och analysverktyg som använder sig av artificiell intelligens för att skräddarsy träningsprogram och skapa effektivare träningspass.

Technogym Checkup utför noggranna och tillförlitliga tester för att mäta kroppssammansättning, styrka, balans, rörlighet och kognitiva förmågor. Datan som samlas in, och som är tillgängliga inom Technogym Ecosystem, bearbetas av Technogym Coach (Technogyms digitala tränare) och omvandlas till personliga träningsprogram baserat på individens data.

Detta säkerställer ett träningsprogram med hög precision som kommer att förbättra användarens livsstil. Med hjälp av Technogym Ecosystem kan användaren komma åt sitt träningsprogram var som helst och när som helst: på gymmet, hemma, på ett hotell, på jobbet eller hos sjukgymnast eller läkare.

Technogym Checkup beräknar även användarnas ”Wellnes Age”, vilket återspeglar den fysiska och funktionella hälsan. Med denna ålder som referenspunkt kan användarna följa sin utveckling och förbättra hälsan genom att följa skräddarsydda träningsprogram.

För träningscenter och andra verksamheter innebär Technogym Checkup en stor möjlighet att erbjuda sina medlemmar en innovativ och personlig service som säkerställer en smidig träningsupplevelse, från det första mötet och programkonfigurationen till träning på Technogyms utrustning.

Ur ett affärsperspektiv innebär Technogym Checkup en möjlighet att locka nya kunder, behålla befintliga och erbjuda tjänster som kan generera ytterligare intäkter.

Technogym Checkup lanseras på IHRSA– och FIBO-mässorna som en del av demon av Technogym Ecosystem.

Öppen plattform

Technogym Ecosystem är en öppen plattform som integrerar programvaruapplikationer, träningsutrustning, betalningsmetoder och medlemmarnas konsumentappar och bärbara enheter för att erbjuda en sömlös upplevelse för användarna.

Technogym grundades av Nerio Alessandri för över 40 år sedan och har konsekvent varit innovativt, bland annat genom att vara det första företaget att lansera mjukvara, tv-skärmar på träningsutrustning, det första uppkopplade utrustningen, den första molnplattformen och den första utrustningen med live- och on-demand-videoträning via dess utrustning och app.