Twiik säljer delar av verksamheten till BRP Systems

Anders Gran, vd och medgrundare Twiik och Thomas Säld, CEO BRP Systems Group

Twiik, som utvecklar digitala lösningar för tränare och gym, har tecknat ett aktieöverlåtelseavtal om att sälja sitt helägda dotterbolag Twiik Coaching Technologies, vilket innefattar affärsområdena Gym & Tränare samt Workplace, till BRP Systems Group AB

Köpeskillingen uppgår till 9,1 miljoner kronor på kassa- och skuldfri basis, enligt ett pressmeddelande. Avyttringen är villkorad av godkännande av extra bolagsstämma i Twiik. Under förutsättning att den extra bolagsstämman godkänner att Bolaget slutför överlåtelsen, beräknas tillträde och betalning ske den 1 mars 2024. Aktieägare i Twiik som tillsammans innehar cirka 52,5 procent av totalt antal aktier och röster i Twiik har åtagit sig att rösta för affären.

Efter avyttringen fokuserar Bolaget verksamheten mot förebyggande och behandling av metabola syndrom och det egenutvecklade konceptet 100 Days.

Bakgrund och motiv

Twiik etablerade under 2023 tre affärsområden, Gym & Tränare, Workplace och Originals i syfte att förtydliga verksamheten. Originals består av Twiik Premium och 100 Days. Twiik har nu efter strategiska överväganden beslutat att fokusera på den egenutvecklade tjänsten 100 Days, en metod och process för att adressera det metabola syndromet. Metabola syndromet innefattar en grupp av riskfaktorer som ökar risken för hjärt-kärlsjukdomar, typ 2-diabetes och andra hälsoproblem. Överlåtelsen genomförs bland annat med anledning av Twiiks nya fokusområde.

”Den globala marknaden för behandling av Metabola syndrom förväntas fortsätta växa och livsstilsförändringar är en viktig pusselbit i vända utvecklingen till något positivt. Vi har under året sett goda resultat för individer som genomfört 100 Days och ser stor potential i tjänstens framtid.” säger Anders Gran, VD och medgrundare på Twiik.

BRP är nordisk marknadsledare inom affärssystem för träningsoperatörer och har kunder i tio länder.

“Vår affär mot Gym och Tränare har utvecklats väl, både avseende vår tekniska plattform och den kundbas vi byggt upp. Jag är väldigt stolt över vad vi åstadkommit hittills på den svenska gymmarknaden. När vi nu skärper vårt fokus ytterligare är jag övertygad om att BRP är en ägare som kan sätta Twiiks produkter för gym och tränare i ett större sammanhang och med tydliga synergier lyfta både affären och kundnyttan till nästa nivå” säger Anders Gran.

”Med den här affären stärker och breddar vi BRP’s lösning för medlemmar, konsumenter och personliga tränare ytterligare. Produkten kompletterar vårt nuvarande marknadsledande affärssystem och mobilitetslösning, som används av över 2 400 träningsanläggningar och hanterar 3,5 miljoner aktiva medlemmar, med möjlighet till bl.a. online träning, coachning via personliga tränare och integration med marknadsledande fitness trackers. Vi ser fram emot att, tillsammans med det starka team som följer med, skapa värde för både existerande och nya kunder och deras medlemmar genom dessa produkter” säger Thomas Säld, VD BRP Systems AB.

Lyssna på Thomas Säld i Sweaty Business Podcast #139

Den nordiska marknadsledarens statistik imponerar med över 3,5 miljoner aktiva medlemmar i systemet och som i snitt hanterar bortåt 300 000 kundbesök per dag. I avsnittet diskuterar vi BRP:s verksamhet idag och i framtiden, uppköpet av branschkollegan Wondr, marknadstrender och en hel del annat.

Sweaty Business podcast hittar du där poddar finns, på Spotify eller här.