Personlig tränare som vill ta träningen till kunderna – hur ska jag tänka?

Det har blivit allt mer populärt med tränare som vill vara mobila och ta med sig träningen till kunderna, istället för att kunderna ska komma till gymmet/platsen där tränaren håller hus.

 – Men hur ska man tänka för att vara så effektiv som möjligt och vilken utrustning ska man välja? Vi tag ett snack med Thomas TangnesCasall Professional för att få lite tips.

Märker ni på Casall av att tränare vill köra egen verksamhet där de tar med sig egen träningsutrustning?

 – Ja, vi ser den här trenden sprida sig i Norge. Internationellt finns det många framgångsrika mobila koncept. Inte minst på grund av varmare klimat än här i norra Europa, vilket gör att man kan köra utomhus större delen av året i behaglig temperatur.

Finns det någon utmaning man ska vara medveten om när man kör ett mobilt koncept?

 – Den stora utmaningen är nog att få upp en tillräckligt stor kundbas så att det lönar sig att åka till kunderna med allt vad det kan innebära av kostnader för utrustning och drivmedel för bil. Det gäller att tänka smart, välja kostnadseffektiv utrustning som kan användas till många olika saker och sedan investera i mer prylar när verksamheten växer.

Om en person kommer till dig och säger att de har ett par tusen kronor att spendera på utrustning, vad skulle du tipsa om för prylar i första skedet?

 – Först av allt så är det bra att tänka att man ska kunna träna minst två personer samtidigt, gärna fler. Det blir lättare att skala upp verksamheten då. Men tänk såhär så kommer man väldigt långt:

2 stycken Multi Balance Trainers

4 stycken Elastic Bands i olika motståndsnivåer

Ett par kettlebells i olika vikter

Ett par olika Med Balls/Wall Balls

Ett par olika Exertubes

Ett par mattor

Några set hantlar i olika vikter

Foam rollers