Optimum Health Club – en premiumklubb med medlemmarna som högsta prioritet

Den 5 september slog Energi Sportsclub i Kristianstad upp portarna till sitt nya koncept – Optimum Health Club – En premiumklubb som med innovativa koncept och en personlig träningsupplevelse ska sticka ut på den lokala träningsmarknaden

Ägarna bakom Optimum health Club grundade konceptet med målet att erbjuda en mogen mötesplats dit alla kan känna sig välkomna, ta hand om sin hälsa och må bra. Med ett holistiskt synsätt på träning och hälsa är tanken är särskilja sig på träningsmarknaden.  Vi ser på helheten och kombinerar det bästa från olika träningsformer för att erbjuda allt man behöver, och därigenom tänjer vi på gränserna för vad en träningsstudio kan göra.

– Vi har 25-årsgräns på våra medlemmar. Optimum health club ska vara en vuxenklubb med hälsa i fokus. Vi arbetar personligt och professionellt nära våra kunder med personliga träningsupplägg utefter deras önskemål och behov, kommenterar Caroline Alm, ägare.

Hur funkar det som medlem hos er?

– Vi arbetar tätt med våra klienter med våra kunskaper och kompetenser i grunden. Varje klient får en skräddarsydd träningsplan och en egen coach som man träffar minst var tredje månad för uppföljning. Klienterna garanteras resultat och vi följer progressionen hos klienterna noga.

Hur följer ni upp era klienter?

– Bland annat genom mätningar med vår InBody-våg för att få reda vad som händer inuti kroppen. Som medlem hos oss har man speciella medlemsförmåner, där InBody-mätningar är en del.

Vad kostar era medlemskap?

– Priset är 599 kr per månad.

Träningsmarknaden är tuff med mycket konkurrens. Hur tänker ni för att särskilja er från andra aktörer?

– Förutom det som är nämnt tidigare kring åldersgräns, personliga planer, egen coach och medlemsförmåner så arbetar vi med unika moduler och koncept som vi är ensamma om i området. Exempelvis Five – Rörlighetsträning på 10 min där du arbetar med att töja ut stel muskulatur och i hela muskelkedjor. 

Caroline Alm instruerar rörlighetsträning i en Five-modul

Ni har även tagit in Skillcourt, kan du berätta lite mer om detta?

– Ja, det är väldigt häftigt att vara först ut i Sverige med detta. Skillcourt kombinerar konditions-, muskel- och hjärnträning i en lekfull mix. Träningen boostar din kognitiva förmåga och motorik. I ett virtuellt spel tränar du visuella, kognitiva och motoriska färdigheter. På mindre än 10 minuter utmanas du på olika nivåer och får en fantastiskt rolig upplevelse i olika spel. 

Skillcourt

Stort lycka till med satsningen!

– Tack så mycket!