Activage expanderar – etablerar sig i Solna

Elisabeth de Verdier

I början av september slår Activage upp portarna till sitt sjätte träningscenter, denna gång på Centralvägen i Solna. Centret drivs av franchisetagare Elisabeth de Verdier och förväntas locka runt 300 närboende seniorer att både träna tillsammans och upptäcka nya intressen.

Activage kombinerar högkvalitativ träning med social gemenskap på center som är utformade för seniorer som vill få ut det mesta av livet. Träningen bedrivs i små grupper med tränare som är specialister på den seniora kroppen och ger individuell återkoppling under passet för att säkerställa säker träning med goda resultat.

Verksamhetens lokaler är ljusa och trevliga att vistas i oavsett om man tränar eller bara vill umgås med vänner och bekanta. Kaffe och te finns kostnadsfritt i den inbjudande loungen där medlemmarna samlas både före och efter träningen. I en enkel app på telefon eller dator kan medlemmarna anmäla sig till någon av alla aktiviteter som arrangeras, t ex vinpromenader, målarkurser och bokcirklar.

Activage, som har tydliga ambitioner om att växa, har i dagsläget 5 center där 1 600 medlemmar tränar ca 2 ggr per vecka och stannar i snitt i 5 år eller mer.

”Det visar att vi har hittat en modell som verkligen uppskattas av våra medlemmar”, säger VD Kristoffer Sjöberg. ”Därför känns det så roligt att kunna erbjuda seniorer i Solna en möjlighet att hålla sig aktiva och umgås med andra i samma ålder.”

Franchisetagaren Elisabeth de Verdier har varit tränare på Activage Södermalm i 2 år, och brinner för verksamheten.

”Jag känner verkligen att jag dagligen bidrar till en bättre vardag för våra medlemmar, och att få bygga upp ett helt eget center känns otroligt roligt!”. Elisabeth har inte varit egenföretagare förut, men känner sig trygg i att det kommer att gå bra: ”Jag har sett vilket fint stöd franchisetagarna på Sankt Eriksplan har fått och eftersom centret har öppet på vardagar 8-17, så vet jag att jag kan ha en bra arbetssituation.”

Activage har planer på att öppna fler center redan i år, och söker aktivt efter fler franchisetagare som har träningskompetens och brinner för målgruppen, både runt Stockholm och på andra orter. Närmast på tur är ett center i Upplands Väsby med öppning i höst, uppger företaget.