MBM-konferensen stärker sin position som träningsbranschens ledande mötesplats

Sensopro Luna
Foto: Brian van den Brink

MBM, med sin slogan ”Bringing The Best Together”, har återigen cementerat sin status som den kanske mest omtalade konferensen inom träningsindustrin. Vid den senaste upplagan, som ägde rum på Sunlight Hotel i Nyköping, riktad mot den nya målgruppen, ”Rising Stars”, skapades en dynamisk mötesplats för gymägare och leverantörer.

Det unika med MBM är kombinationen av att samla framgångsrika gymoperatörer och branschledande leverantörer. Målet är att skapa långsiktiga relationer och utbyta idéer som driver lönsamhet. ”Det handlar inte bara om affärer, utan också om att bygga relationer över mingel, middagar och underhållning”, säger Björn Johansson, grundare och arrangör av MBM.

Björn Johansson
Björn Johansson | Foto: Brian van den Brink
Foto: Brian van den Brink

Från internationell succé till nordisk framgång

MBM-konceptet har funnits internationellt sedan 1993, men den första nordiska upplagan arrangerades 2007 i Helsingborg. Konferensen har sedan dess blivit en etablerad mötesplats för branschens största aktörer, oavsett om det rör sig om enskilda gym eller större kedjor. Idag finns två huvudgrupper: ”Big Boss”, som riktar sig till de största aktörerna, och ”Rising Stars”, för mindre kedjor och enskilda gym med ambitioner att växa.

Christer Jonsson och Martin Dahlman
Christer Jonsson (Gymbörsen) och Martin Dahlman (Drivkraft Solna) | Foto: Brian van den Brink

Årets upplaga – en succé för både gym och leverantörer

Årets MBM lockade cirka 80 deltagare med en gemensam omsättning på cirka 450 miljoner kronor. Deltagarna bjuds in exklusivt, och formatet är utformat för att skapa effektiva möten mellan gymoperatörer och leverantörer. Det kompakta schemat, med 20-minuters förbokade möten, gjorde det möjligt för närmare 250 effektiva möten att genomföras under konferensen.

Enligt medarrangören Brian van den Brink är det tydligt att branschen har ett stort behov av kvalitativa nätverksmöjligheter: ”Det är ett fantastiskt tillfälle att dela idéer och få nya insikter, det är uppenbart att det finns ett stort sug efter att träffas fysiskt. Deltagarna verkar verkligen ha uppskattat formatet”.

Inspirerande föreläsningar

Under konferensen fick deltagarna lyssna till flera välkända profiler inom branschen, som delade med sig av sina insikter:

Pelle Johansson
Pelle Johansson | Foto: Brian van den Brink
  • Pelle Johansson, ägare och vd Hagabadet: ”Bygg ditt varumärke och våga höja priserna”
  • Richard Grönberg, grundare och vd Ecdesign: ”Aktuella trender inom design av det optimala gymmet”
  • Brian van den Brink, Sweaty Business: ”Framtidens Gym: Vart är vi på väg?”
  • Björn Johansson, GymBusiness: ”Att sälja träning till kunder som är rika men lata”
Richard Grönberg, grundare och vd ECDesign
Richard Grönberg, vd och grundare ECDesign | Foto: Brian van den Brink

Framtidens utmaningar och möjligheter

MBM-konferensen erbjuder också en plattform för kompetensutveckling, där deltagarna får verktyg för att hantera utmaningar inom ledarskap, personalutveckling, nya träningsformer och den ökade konkurrensen i branschen. ”Vi skapar en atmosfär där alla är kollegor istället för konkurrenter”, säger Björn Johansson. ”En enad bransch är starkare och mer framgångsrik.”

Kenny Isaksson och Victor, Micom Fitness Partner
Kenny Isaksson och Victor Donderer från Micom Fitness Partner | Foto: Björn Johansson
Sensopro
Sensopro | Foto: Anette Duhs

Nästa MBM-konferens, i formatet ”Big Boss”, är planerad till den 22-23 oktober 2025.

Björn Johansson, Anette Duhs och Brian van den Brink
Arrangörstrion: Björn Johansson, Anette Duhs och Brian van den Brink

Bland de deltagande gym- och träningsverksamheterna fanns: Aktiv Hälsocenter, Arena Älvhögsborg, Campus 1477, Campushallen, Core Gym, Drivkraft, Form Gotland, Friskis&Svettis Eskilstuna och Strängnäs, Friskis&Svettis Kalmar, Friskis&Svettis Kungälv, Friskis&Svettis Örebro, Friskvårdscenter, Gymbörsen Strängnäs, Hermelinen, Hälsokompaniet, Hälsoprofilen, Kristinedals Träningscenter, Kockum Fritid, NTC Träningscenter, Stil Sportcenter och Studio Aktiv24.