ClassPass Trendspaning 2021

Techföretaget ClassPass har djupdykt i sin kunddata och tolkat denna info i sin trendspaning för året.

Lunchtid är träningstid

För första gången någonsin är klockan 12 den mest populära träningstiden på veckan.

Lunchträningens popularitet har ökat med 67%. Det här skiftet kan till stor del tillskrivas en ökning av distansarbete och att virtuella möten inte kräver duschande. Även när människor har återvänt till träningsstudios så är vardagar klockan 12 populärare än innan pandemin.

Träningsresor är inne, det behövs inget pass

Med digitala alternativ är du inte längre begränsad till din geografiska plats, så det är den perfekta chansen att ta ett danspass med en vän långt bort eller besöka en studio du fastnade för på din senaste resa. Mer än hälften av medlemmarna på ClassPass tar regelbundet klasser som streamas från andra städer eller länder.

New York och Los Angeles-studios får mest uppmärksamhet från internationella medlemmar.

Foto: ClassPass

Friska andetag utomhus

Utomhusträning tog först fart i Europa och har fortsatt att växa i efterfrågan i hela USA. 4 av 5 tillfrågade ClassPass-medlemmar är villiga att prova utomhusklasser – ClassPass har lagt till en sökmöjlighet efter utomhusklasser för att stödja denna trend och antalet utomhusklassalternativ har ökat med över 400% under 2020.

Många studios/gym blir kreativa med utomhusklasser, inklusive att använda vackra stadskulisser för sina pass. En studio i Amsterdam hyrde till exempel en underutnyttjad bröllopslokal. Los Angeles är den mest troliga staden att boka en utomhusklass i USA. Edinburgh är den mest sannolika staden att boka en utomhusklass i Storbritannien.

För medlemmar som känner sig mer bekväma med 1: 1-träning istället för gruppträning har ClassPass också lagt till personliga träningsalternativ genom ett nytt partnerskap med Fyt.

Företagshälsovinster har blivit ett måste för företag

25% av corporatemedlemmarna tränar mer nu än i början av COVID-19, varav 1 av 5 använde sin tidigare pendlingstid till att träna

4 av 5 företagsmedlemmar säger att träningsaktiviteter har varit avgörande för att skapa en ny rutin från hemmet. 96% av yrkesverksamma säger att de känner sig mer motiverade och mindre stressade efter träning, medan 89% av yrkesverksamma säger att de känner sig mer produktiva under arbetsdagen efter träning.

3 av 5 yrkesverksamma som har deltagit i ett gruppträningspass rapporterar att de känner mer samhörighet till sitt team efteråt. Arbetsteam bokar troligen ett separat HIIT- eller yogaklass för att hålla sig sammanlänkade och träna tillsammans. Det har bokats hundratals ”privata” pass under 2020.

Sedan pandemin började har ClassPass erbjudit över en miljon distansarbetande människor anställda i företag av alla storlekar. Intresset från företag fortsätter att växa och ClassPass förväntar sig att fitness- och hälsofördelar är viktigare än någonsin för företag att attrahera och behålla talanger.

Människor kommer tillbaka till träningsstudios när de känner sig säkra

92% av yrkesverksamma hoppas kunna återvända till träningsstudios och gym under 2021, varav 40% planerar att återvända till träning uteslutande i studio när de känner sig säkra igen.

Efter att ha genomfört sitt första inomhuspass sedan pandemin började svarade 89% av abonnenterna att de skulle återgå till samma frekvens, eller oftare, som innan pandemin.

Bildkälla: ClassPass