Eleiko förvärvar mekanisk verkstad i Laholm

Eleiko Group har förvärvat Melanders Verkstad AB – en specialist inom skärande stålbearbetning med säte i Laholm. Förvärvet stärker Eleikos egna produktion och tillför kompetens och kapacitet när bolaget satsar på fortsatt tillväxt.

Eleiko och Melanders har sedan flera år samarbetat framgångsrikt inom utveckling och tillverkning av Eleikos fria vikter för styrketräning. Förvärvet ger möjligheter att utveckla det samarbetet ytterligare samt uppnå en rad synergier inom produktion och produktutveckling.

”Vi är mycket glada att välkomna Melanders anställda till Eleiko. Den höga kompetens och professionalism som företaget besitter kommer bidra starkt till Eleikos fortsatta tillväxtresa” säger Erik Blomberg, VD Eleiko-gruppen.

Erik Blomberg

I samband med förvärvet blir Melanders VD och tidigare ägare Mikael Nilsson ny produktionschef för Eleiko-gruppen.

”Det ska bli mycket spännande att få vara med och utveckla Eleikos produktion. Svensktillverkat kommer få en ökad betydelse för att säkerställa kvalitet och leveranssäkerhet i framtiden” säger Mikael Nilsson, VD Melanders Verkstad.

Melanders Verkstad kommer drivas som ett separat bolag inom Eleiko-gruppen och även serva en rad andra kunder inom skärande stålbearbetning. Eleiko kommer fortsätta att investera i utveckling av bolagets produktion i form av maskininvesteringar och automation som en viktig del av företagets strategi.