Improve Educations och Kristina Andersson i samarbete kring ny Lic. Kostrådgivarutbildning

Näringsfysiologen Kristina Andersson, författare av flera populära böcker inom kost och livsstil samt mångårig utbildare och medieprofil, har slagit sig ihop med Improve Educations, grundat av Calle Arnold (tidigare The Academy), och tagit fram en ny och modern utbildning inom kost och näringslära.

Vi fick till en pratstund med Kristina om den nya utbildningen.

Vad går utbildningen ut på?

– I grund och botten handlar det om att få en förståelse kring hur kost, näringslära, kropp och hälsa hänger ihop. I utbildningen börjar vi från grunden och reder ut saker som ofta ligger bakom vanliga tankevurpor, missförstånd och myter samt lägger en bra grund för att kunna förhålla sig till nya råd och rön som florerar. 

Vem borde gå denna utbildning?

–Utbildningen vänder sig till den som vill lära sig mer om kost, kanske redan jobbar inom tränings-/hälsoområdet och vill fördjupa sig eller behöver uppdatera och repetera sina kunskaper.

Kristina Andersson

Behöver man kunna något om kost sedan innan?

– Eftersom vi börjar från grunden krävs inga förkunskaper vilket gör att utbildningen även passar bra för den som vill ta sitt första steg ut i kroppen och kostens fantastiska värld.

Var genomförs utbildningen?

– Utbildningen är helt digital och deltagarna gör den helt i sin egen takt, vilket gör att de kan repetera de delar de behöver flera gånger. 

Blir man kostrådgivare efter utbildningen?

– Nej, inte riktigt. Vi har lagt upp utbildningen om två steg. Efter att ha gått igenom steg 1 – Grundläggande kost och näringslära – har deltagarna möjlighet att göra en examination som ger dem ett intyg på att de genomgått kursen. 

– Sedan kan man välja att gå vidare till steg 2 där deltagarna får djupare kunskap inom näringslära, kunskap om hur man individanpassar, bygger kostupplägg och inte minst hur man kommunicerar, ger råd och coachar personer kring kost och kostvanor. I detta påbyggnadssteg lägger vi stor vikt vid just dessa delar där målet är att deltagarna ska känna sig säkra på att använda sin kunskap för att kunna hjälpa andra. Parallellt med hela utbildningen arbetar deltagarna med ett verkligt case. 

Sker steg två också online?

– Ja, det sker på distans via Zoom, så man kan delta vart man än befinner sig, bara man har tillgång till en stabil uppkoppling. I detta steg två arbetar vi med liveundervisning. Lektionerna spelas in och finns tillgängliga att gå tillbaka till i efterhand.

Spännande, lycka till med den nya satsningen!

– Tack!

Läs mer om utbildningen och de olika stegen här.