Mobila meditationsstudios tar över gatorna i USA

Mobila meditationsstudios, som erbjuder tidstörstande och stressade amerikaner en stund av lugn och meditation, poppar nu upp på olika håll i amerikanska städer.

I likhet med food trucks riktar sig de mobila meditationsstudiorna sig direkt till konsumenten ”på gatan” och finns nu i Detroit, New York City och San Francisco.

Kristin Westbrook lämnade jobbet som kreativ chef för att satsa på Calm City, meditation på hjul.

”Jag tänkte att det skulle vara häftigt att ha något som liknar Stålmannens telefonkiosk där människor kunde kika in och ladda upp sina superkrafter”, berättar Kristin.

Vagnarna, som började synas på gatorna redan för tre år sedan, har erbjudanden som skiljer sig åt. De erbjuder bland annat gruppmeditation med instruktörer eller enskild meditation där du väljer program via en padda.

I San Fransisco finns företaget Pause Now. De erbjuder drop in från gatan men besöker även techbolag, sjukhus och skolor. Kunderna betalar cirka 8 kronor i minuten för tid i den mobila studion.

Grundaren Jackie Corwin uppskattar att det kostar henne runt 70 000 i månaden att hålla verksamheten igång. Det är att jämföra med de 150.000 – 200.000 kronorna det skulle kosta att hyra en studioyta i San Francisco.

Aktörerna är eniga om att fler mobila meditationslösningar kommer att konkurrera på gatorna framöver.

”Du kan ta en kafferast på 15 minuter, så varför inte ta en mental paus på 15 minuter?”, säger Jackie Corwin.

Carla Hammond står bakom företaget Be Time som satsar i hektiska New York. I det ljudisolerade utrymmet finns runt 15.000 LED-lampor som skiftar färger och i bakgrunden spelas lugnande musik.

”Det är som ett litet rymdskepp av lugn”, säger Carla Hammond.

Foto: Carla Hammond, Be Time

Det grundarna har gemensamt är att de alla hade svårt att hitta en plats att andas ut i vardagen.