Nyhet från Technogym: Biostrength – effektivare styrketräning med artificiell intelligens

Technogyms nya styrketräningsserie Biostrength är designad för att hjälpa användare att få bättre resultat av sin styrketräning. Med artificiell intelligens anpassas träningsprogrammen efter varje användare och resultaten av träningen kan dramatiskt öka.

Mer precision och upp till 30% bättre resultat

Många vet inte hur man tränar styrketräning ordentligt. Vanliga misstag, som fel arbetsbelastning, felaktigt rörelseomfång, reps, tempo och vilotid, kan påverka att resultaten uteblir och dessutom öka risken för skador.

Technogyms Biostrength-serie möjliggör effektivare och säkrare styrketräning. Ett träningscenter kan till exempel sätta ihop en önskad uppsättning av de olika styrketräningsmaskinerna och skräddarsy träningsprogram för varje användare baserat på träningsmål och behov. De personliga träningsprogrammen med biofeedback-baserad vägledning leder till snabbare och bättre resultat.

Smart teknik gör träningen personligare – och mer motiverande

Maskinerna i Biostrength-serien anpassar sig efter varje användare. Position och motstånd justeras automatiskt, vilket optimerar träningseffektiviteten. Biostrength tar styrketräning till en helt ny nivå, och en mer personlig styrketräning går inte att hitta idag. Genom att alla inställningar sker automatiskt blir träningen dessutom så enkel att vem som helst kan använda den. Komforten som den nya serien erbjuder är även den på en helt ny nivå, där varje detalj är väl genomtänkt för den bästa ergonomin.

Träningsprogram anpassade efter olika kundgrupper

Biostrength-seriens träningsprogram är lätta att anpassa efter olika kundgruppers behov. Tekniken bakom artificiell intelligens möjliggör personligt program för alla. Den vägleder och anpassar träningen allt eftersom användaren blir starkare. All träningsdata sparas automatiskt och användaren får även realtidsfeedback på sin prestation.

Idag finns fyra färdiga program som hjälper träningscenter att erbjuda sina kunder anpassade träningsprogram beroende på målsättning:

 • Hypertrophy: Ökar muskelmassan och formar kroppen
  Programmet ökar motståndet under den excentriska fasen, när muskeln sträcks ut, för att bidra till muskelfibrernas nedbrytning och på sikt ökad muskelmassa.
 • Power: Träna som en atlet
  Med focus på explosiv kraft. Motstånd utan tröghet skapar explosivitet genom att tillåta användare att utöva maximal kraft med total kontroll och säkerhet.
 • Strong: Maximal belastning på musklerna
  Visköst motstånd (trögflytande) gör att ju snabbare du trycker ju mer utmanande blir motståndet.
 • Tone: Få mer muskeltonus med mindre ansträngning
  Programmet använder elastiskt motstånd med en gradvis ökning av arbetsbelastningen för att förbättra muskeltonus genom hela rörelsebanan.

Biostrength ger nya möjligheter till merförsäljning

Möjligheten att skräddarsy träningsprogram för att passa olika kunder och kunna erbjuda kontrollerad och säkrare träning ger nya möjligheter för träningscentret att öka försäljningen.

För att locka nybörjare erbjuder Biostrength en ökad motivation eftersom styrketräningen ger snabbare resultat på kortare tid. Det är också säkrare att börja träna utan att behöva komma ihåg aktuella justeringar eller motstånd.

Träningsentusiasterna å sin sida kan i stället dra nytta av den precision som introduceras i styrketräningen (precisionsträning), som hela tiden optimerar träningens effektivitet och ger feedback på prestation.

Läs gärna mer om Biostrength här.