Virtuella gruppträningsklasser lika populära som traditionella hos McFIT

Bildkälla: McFIT

McFIT, en av världens största gymoperatörer, inleder samarbete med Wexer

Den ledande europeiska gymoperatören McFIT Group som är baserade i Tyskland och ägare till bl.a.  McFIT och John Reed Fitness Music Clubs, har planer på att expandera sitt CYBEROBICS, ett nytt virtuellt gruppträningskoncept.

Cyberobics finns redan tillgängligt på ca 170 av deras klubbar och nu tar man alltså steget fullt ut. Utbyggnaden har underlättats genom ett partnerskapsavtal med ”digital fitness specialisten” Wexer. McFIT kommer att använda Wexer som exklusiv partner och plattform för att leverera sitt virtuella gruppträningskoncept.

Bildkälla: McFIT

”Med sina otroliga CYBEROBICS-klasser, salar med biografliknande skärmar och övrig paketering har McFIT redan visat att de är världsledande både i skapandet av virtuellt innehåll och på att genomföra virtuella träningsupplevelser. Som resultat har McFIT samma deltagarnärvaro på sina virtuella klasser som på sina traditionella, dvs. klasser ledda av en tränare. McFIT gör därför ytterligare en stor investering i detta område, utökar sitt virtuella team, expanderar sitt enastående klassbibliotek, bygger virtuella studios av hög kvalitet över hela landet och samarbetar med Wexer för säkerställa och kvalitetssäkra erbjudandet”

Paul Bowman, VD på Wexer

Bildkälla: McFIT

Rasmus Ingerslev, grundare och vice ordförande på Wexer gästade vår podcast förra året (här kan du lyssna på hans avsnitt). Han grundade företaget redan 2008 och vägen till framgång har varit långt ifrån enkel, hans uttalande om den nya stora affären är något mer personligt:

”För 10 år sedan hade jag en vision om hur man digitaliserar träningsindustrin.
Jag var tidig, väldigt tidig och resultatet blev kämpigt – men vi fortsatte kämpa och sakta men säkert fick vi dragkraft och förtroende av branschen. 
Idag är vi globala marknadsledare inom vårt område och detta uttalande från McFit, en av världens största gymoperatörer, uttrycker exakt vad jag drömde om att skapa för 10 år sedan:

”Wexer checkade in alla boxar för en lyckad lansering.
Premiumteknologi idag, ständigt pågående produktutveckling för att framtidssäkra vårt virtuella erbjudande och inte minst ett bra team av människor för att säkerställa partnerskapets framgång”

Sensmoralen i historien; Om du fokuserar helt på att skapa VÄRDE, har du möjlighet att anpassa och bygga rätt TEAM som inte bara är mycket kompetent, utan också villig att lägga ner arbetet som krävs för att lyckas – allt är möjligt.”

Rasmus Ingerslev. Bildkälla: The SoapBox

Vi kommer att följa utvecklingen, virtuell gruppträning har varit på tapeten ett bra tag men det är först nu vi börjar se prov på lyckade koncept och affärsnytta.