Succé för Relentless Trainers investeringsrunda

Kring årsskiftet gick den digitala träningsplattformen Relentless Trainer (Ai) ut till marknaden och eftersökte investerare för att primärt kunna utöka teamet med välbehövliga kompetenser. Dryga två månader senare är succén ett faktum.

– Vi har på rekordtid stängt såddrundan, något jag och teamet aldrig hade kunnat föreställa oss. Vi tog till och med in mer kapital än vi först sökte och nu när vi har avslutat rundan vill fler investerare vara med, kommenterar en av Relentless Trainers grundare Marcus Herou.

Han fortsätter:

– En händelse som kan sammanfatta hur knäppa de senaste månaderna varit var när jag och Elvira Ek i mitten av december genomförde ett skidmaraton på gymmet. Med bara några minuter kvar av passet kom en gymmedlem in klädd i en Relentless Method-tröja. Jag log trots att jag var galet trött. Jag blir alltid på gott humör när han kommer in.

– Han ropade till mig: –”Hej Marcus, vi vill investera!”. Jag hade ingen aning om vad han menade där jag jag låg i en pöl av svett. Sedan kom det till mig. Dagen innan skickade vi ut ett mail till vårt community och frågade om det skulle finnas något intresse för att investera i plattformen vi byggt under ett år.

– När jag äntligen förstod vad han menade var jag uppe bland molnen resten av dagen; –”Det händer verkligen”! Jag ringde teamet och vi gav varandra virtuella high fives. Det som började som en impuls genom att kommunicera direkt med våra följare förvandlades till en ovärderlig draghjälp i att skapa något helt fantastiskt.

Marcus Herou

Nu har ni fått in det kapital ni önskade, och lite därtill faktiskt, vad använder ni pengarna till?

– Målet var att kunna få in kapitalet som behövdes för att rekrytera och kunna ta nästa steg och göra detta till en plattform i toppklass. Det finns inga avancerade tekniska lösningar för CrossFit och vi kommer slå djupt i den nischen under det första året och mot strax därefter mot nischer inom styrketräning. Fria vikter, gymnastiska redskap, konditionsmaskiner och den egna kroppen är vårt fokus.

Kan du nämna några rekryteringar som ni har hunnit göra?

– En nyckelrekrytering gjordes egentligen innan den här investeringsrundan då Hanna Moisander gick in som delägare i bolaget med sitt bolag Hedylity som hon driver tillsammans med sin affärspartner entreprenören Emelie Meurk Demerud.

Hanna Moisander

Hanna är entrepenör inom teknisk innovation med en passion att bygga solida jämlika styrelser. Vi har arbetat tajt ihop för att göra klart såddrundan för att skala upp utvecklingen av Relentless Trainer. Det ligger mer än 10 000 timmar utvecklat i plattformen men vi vill ta det till över 100 000 timmar och för det behövs ett starkt team.

Grundarna kommer in

– From april så är hela grundarteamet inne på heltid med John Annerud på media, Anders Behrmann på design och kommunikation och så jag på teknik. Om vi kommit såhär långt genom att jobba på kvällar och helger så kan du bara tänka dig vad vi hittar på när vi alla kan kriga som heltidssysselsättning. Vi har enorma kvalitetsambitioner, till exempel kommer vi bygga en Relentless Studio då vi vill ha exakt rätt look på allt media som vi skjuter. En plats dit vi kan ta alla våra ambassdörer för att filma övningar som håller hög kvalitetsnivå och är lätta att förstå.

Alla investerare tycker om träning

– Alla som backat oss har en fot i träning generellt och majoriteten är från communityn. Vi har inte en enda riskkapitalist och det är spännande i sig. Mötena med VC var ganska tråkiga måste jag säga, det fanns ingen glöd i ögonen över vad vi vill åstadkomma förrän vi presenterade den finansiella prognosen, då vaknade de till liv. Den delen som vi är minst passionerade över. Jag är oerhört glad över att det spelade ut sig på det här sättet. For the community by the community liksom.

Snyggt jobbat, men det är fler som kommit in, eller hur?

– Ja, vi har fått med Crossfit-profilen Viktor Långsved som investerare och del i produktteamet där han är ansvarig för att göra Relentless Trainer till den absolut bästa både för träning och tävling. Viktor är ju en person som man ser upp till inom communityn både pga hans prestationer men också hans karaktär. En bättre kille får man leta efter helt enkelt. 

– Som del av såddrundan skulle vi också ta in en apputvecklare. Med handen på hjärtat trodde jag det skulle bli mycket svårt och kosta oss en kvarts miljon i sökandet. Det tog mig två veckor så hade vi inte landat bara en utvecklare utan faktiskt två! Jag har funderat mycket på hur det kan komma sig att trots att marknaden krigar om utvecklare att vi hade ganska lätt att hitta bra kandidater. Jag tror att svaret är passionen som vi har för det vi vill göra. Det är okonventionellt, lite rebelliskt och det är kul.

– Jag är även glad att vi gjort klart med Sofie Thune i rollen som social media manager. Sofie blev medlem på mitt gym som en 16-årig blyg tjej. Några år senare, jag tror att Sofie var 19 då, frågade jag henne om hon skulle vilja arbetar på gymmet som tränare. Jag gav henne dessutom i uppdrag att designa onboardingprocessen av nya medlemmar. Med mentorskap från mig och platschef Angelica lanserade vi denna process och den är fortfarande grunden för hur vi går onboardar våra medlemmar. Det var en chansning då men det blev jättebra. Hon är smart, kompetent och lär sig nya saker snabbt.

Finns det några luckor ni söker efter att fylla framöver?

– Ja absolut, vi behöver bli bland annat bli starkare på internationalisering och digital marketing/kommunikation. Jag sitter just nu med Hanna Moisander och rekryterar exakt denna kompetens till vår styrelse. Den ska ge strategisk höjd och hela tiden knuffa bolaget åt rätt håll. Vi kommer i alla lägen alltid behöva rekrytera människor som är bättre och smartare än oss. Att sätta en styrelse som tvingar oss som blir operativa att lyfta blicken kommer vara ovärderligt.