Svenska Tyngdlyftningsförbundet och Svenska Styrkelyftförbundet arrangerar, i samarbete med Eleiko, Lifting Camp 2023!

Den 3-6 augusti välkomnas ungdomar mellan 10-18 år till ett gemensamt ungdomsläger i Halmstad – Lifting Camp. Det fyra dagar långa lägret innefattar aktiviteter, nya bekantskaper och träning på Eleiko Sport Center.

Under fyra dagar samlas 60 ungdomar i Halmstad med skivstången i fokus. Lägret är en möjlighet för unga lyftare att träna och umgås. På plats finns några av landets bästa ungdomstränare från båda idrotterna. Deltagarna kommer att bo i nybyggda stugor på Halmstad Golfarena, träna i Eleikos lokaler och upptäcka andra härliga aktiviteter i sommarstaden Halmstad.

”Både Styrkelyftsförbundet och Tyngdlyftningsförbundet ser detta som en givande möjlighet för barn och ungdomar inom styrkelyft och tyngdlyftning att gemensamt träna, lära och ha roligt med varandra. Vi ser det även som en stor möjlighet av förbunden att lära av varandra och diskutera sinsemellan”, säger Eddie Karlsson, Idrottskonsulent, Svenska Styrkelyftsförbundet.

”Eleiko är mycket glada att samarbeta med de båda lyftarförbunden kring Lifting Camp. Lyftning är en fantastisk aktivitet för barn och ungdomar med positiva effekter såväl för den fysiska och mentala hälsan som för den sociala samvaron. Idrott, hälsa och nöje i ett!”, säger Erik Blomberg, CEO, Eleiko.