EGYM förvärvar FitReserve

FitReserve app women running
Foto: FitReserve

EGYM har förvärvat FitReserve, ett ledande nätverk av gym och träningsstudios i USA. Detta strategiska drag påskyndar EGYMs expansion av sin Wellpass-lösning för företagshälsa på den stora och snabbt växande amerikanska marknaden för företagshälsa.

FitReserve har upplevt snabb tillväxt i USA och har anammats av några av de mest eftertraktade varumärkena inom träning. Med mer än 2 000 studio- och gympartners, som erbjuder 600 000 klasser i över 60 större områden över hela landet, är FitReserve en betydande aktör på marknaden.

Megan Smyth, FitReserves grundare, kommer att ansluta till EGYM Wellpass-teamet i Nordamerika som företagets nya Director of Partner Sales.

Megan Smyth (Grundare FitReserve), Philipp Roesch-Schlanderer (vd EGYM), Nicolas Stadtelmeyer (vd EGYM Wellpass)

Detta förvärv, som sker strax efter EGYM Wellpass senaste förvärv av den brittiska företagshälsaleverantören Hussle och den franska företagshälsoleverantören Gymlib, stärker ytterligare EGYM Wellpass position som en ledande global lösning för företagshälsa. Genom att addera FitReserve och dess starka nätverk av studio- och gympartners kan EGYM Wellpass nu erbjuda sina företagskunder en ännu mer omfattande hälso- och friskvårdslösning.

– Vi brinner för att tillhandahålla förstklassiga tränings- och välbefinnandelösningar till arbetsgivare och medlemmar världen över. Med FitReserve ombord är vi glada över att kunna erbjuda EGYM Wellpass till fler arbetsgivare och introducera anställda till FitReserves omfattande nätverk av studios och gym över hela USA, säger Philipp Roesch-Schlanderer CEO på EGYM.

I och med affären kommer över 16 000 Wellpass företagskunder och miljontals anställda att få tillgång till mer än 20 000 tränings- och wellnessfaciliteter i Tyskland, Österrike, Frankrike, Belgien, Storbritannien och nu även USA.