Apple har lanserat sin onlineträningsplattform Apple Fitness+ innehållande över 200 olika träningspass

Apple har lanserat sin haussade on-deman träningsplattform, som kommer att använda teknikjättens ekosystem av hårdvara och programvara för att erbjuda konsumenterna en personlig träningsupplevelse.

Den nya tjänsten kallas Apple Fitness+ och kommer att leverera träningspass i studiostil till iPhone-, iPad- och Apple TV-produkter, samtidigt som träningsdata kommer samlas in från från Apple Watch.

Apple menar att genom att dynamiskt integrera data från Apple Watch kommer Fitness+ att kunna erbjuda en mer dynamisk upplevelse än många andra tjänster.

Vid lanseringen kommer plattformen att innehålla mer än 200 träningspass fördelat över 10 populära träningskategorier – från HIIT, styrka, yoga och dans till core, cykling och löpband. Det finns också ”Mindful Cooldown” -sessioner, ledda av ett team av specialister.

Cykling, löpband och roddträning kan göras med utrustning från vilken tillverkare som helst och de flesta träningspass varierar mellan 10, 20, 30 och 45 minuter.

Musik kommer också att spela en central roll, eftersom den kommer att gensomsyra varje träningspass. För varje träningspass kan användarna välja mellan nio olika musikstilar som passar deras smak.

Fitness + kommer att finnas tillgängligt som prenumerationstjänst för 9,99 USD per månad eller 79,99 USD per år.

”Att vara mer aktiv är en av de viktigaste sakerna vi kan göra för vår hälsa, men vi vet att det ofta kan vara en utmaning att få till träningen, oavsett om du är väldigt aktiv eller nybörjare”, säger Jay Blahnik, senior director of Fitness Technologies hos Apple.

”Vi är glada över att Apple Fitness + samlar mätvärdena från Apple Watch, fantastisk musik och ett varierat och inspirerande tränarteam – på ett unikt enkelt, lättillgängligt sätt över Apple-enheter – för att uppmuntra våra användare att komma i form och håll sig friska. ”

Apples Fitness+ kommer till en början endast finnas tillgänglig i engelsktalande länder.