Eleiko lanserar Powerlifting Bar med integrerad teknologi som skapar nya möjligheter

Eleiko lanserar den första sensorförberedda styrkelyftsstången —Eleiko IPF Powerlifting Training Bar — en stång i rostfritt stål med kromade hylsor designad för att inrymma specifikt designad spårningsteknik av Enode för integrerad hastighetsbaserad träning. Den sensorförberedda styrkelyftstången ger anläggningar och tränare nya möjligheter att träna medlemmar och lyftare på ett optimalt sätt, för förbättrade träningsupplevelser och resultat.

Sensorerna är integrerade i varje ände av hylsorna och ger lyftare en korrekt kvantitativ och kvalitativ analys — utan störningar från externa mätverktyg — som erbjuder ett nytt perspektiv på styrketräning samt hjälper lyftare och tränare att ta bättre beslut.

Bild: Eleiko

Lyftare och tränare får tillgång till data i realtid samt analys och feedback på varje lyft, för optimal träning och förbättrad prestation. Sensorerna spårar olika mätvärden, så som lyftbana och hastighet samt kan hjälpa till att identifiera störningar i form eller teknik. Dubbla sensorer särskiljer detaljer som kan vara utmanande att se, så som stångrotation, lutning, acceleration och hastighet i alla delar av lyftet. Datan nås enkelt via Enode Pro-appen där du får en omfattande översikt över dina träningspass och framsteg.

“Vi tror att vår innovativa sensorförberedda IPF Powerlifting Training Bar kommer att vara en game-changer för träningsanläggningar, atleter och fitnessentusiaster världen över. Den kombinerar Eleikos ikoniska kvalité, hållbarhet och prestanda med banbrytande teknologi där beprövad styrkeutrustning blandas med den senaste tekniken och dataanalysen för optimal prestanda”, säger Erik Blomberg, CEO, Eleiko.

Om Eleiko IPF Powerlifting Training Bar

Bild: Eleiko

Det 29 mm tjocka greppet i rostfritt stål är obehandlat likt en IPF Competition Bar, så greppet är exceptionellt skarpt men också korrosionsbeständigt med tanke på det rostfria stålet. De kromade hylsorna är förberedda för användning av Enode-sensorer, den första styrkelyftsstången med integrerad teknologi i hylsan som bibehåller kalibrerad vikt med eller utan sensorerna installerade.

En särskiljande faktor för träningsanläggningar

Eleiko IPF Powerlifting Training Bar med Enode Sensor Kit är en win-win för anläggningar och lyftare.Lösningen ökar engagemanget hos träningsanläggningar och förbättrar träningsupplevelsen och resultaten för lyftare och medlemmar. Sensorerna är diskret inbäddade i hylsorna för att undvika att de skadas eller försvinner samtidigt som dubbla sensorer bidrar till noggrannare mätning.

Bild: Eleiko

Träningsanläggningar kan använda IPF Powerlifting Training Bar och Eleiko Enode sensorer på flera sätt. När stången finns på plats i anläggningen kan medlemmarna med hjälp av den kostnadsfria Enode-appen koppla upp sig mot stången och spåra sin träning. De anläggningar som erbjuder personlig träning kan även registrera sig för Enode Pro+ som gör det möjligt för tränare att leverera programmering, spåra framsteg och säkerställa att idrottare och kunder utvecklas på lämpligast sätt för att nå sina träningsmål och optimal prestation.

Webinar om hastighetsbaserad träning

Lär dig mer om den nya sensorförberedda stången och hur du kan träna, programmera och coacha med hastighetsbaserad träning i vårt kommande webbseminarium, torsdagen den 16 februari, 19:00-20:00. Registrera dig här.