Eleiko och Högskolan i Halmstad stärker samarbete för hälsoinnovation

Susanna Öhman och Erik Blomberg. Bildkälla: Högskolan i Halmstad

Eleiko har ingått i ett långsiktigt samverkansavtal med Högskolan i Halmstad. Det tioåriga avtalet ska bidra till att stärka det samarbete som redan i dag pågår och stödja ny och fördjupad samverkan mellan parterna med fokus på hälsoinnovation, står det att läsa i ett pressmeddelande.

”Det känns verkligen bra att vi på detta sätt manifesterar en gemensam långsiktig satsning på samverkan. Eleiko är ett spännande företag med fokus på hälsa, innovation och hållbarhet, och jag ser flera synergier och möjligheter till ömsesidig nytta inom såväl utbildning som forskning”, säger Susanna Öhman, rektor på Högskolan i Halmstad.

Samverkansavtalet är en central del av Högskolans satsning på att stärka sin position inom hälsoinnovation, ett av de två övergripande fokusområdena som omfattar forskning och utbildning inom idrott, träning och hälsa. Erik Blomberg, VD på Eleiko och tillika ledamot i Högskolans styrelse, ser också stora fördelar med detta partnerskap:

”Högskolan är viktig för oss på flera sätt, inte minst när det gäller att säkerställa kompetensförsörjningen. Flera av företagets medarbetare har studerat på Högskolan”, berättar Erik.

Vidare ser Erik Blomberg flera utvecklingsmöjligheter kopplade till Eleikos vision om ”att göra människor starkare i sport och i livet”. Han lyfter områden som produktutveckling, styrketräning för såväl barn som äldre samt idrott och psykologi, som intressanta områden att utveckla i samverkan med Högskolan.

Ett pågående exempel på samverkan är Elitmiljö Tyngdlyftning Halmstad (ETH), där Högskolan i Halmstad som Riksidrottsuniversitet, tillsammans med Svenska tyngdlyftningsförbundet och Eleiko Group AB, etablerar ett nationellt träningscentrum med syfte att samla Sveriges bästa lyftare och tränare, och möjliggöra för elitsatsande tyngdlyftare att samtidigt studera på högskola.

”Samarbetet, skapar mervärde för Högskolan och inte minst för våra studenter”, konstaterar Anders Nelson, tillförordnad prorektor med ansvar för samverkan, innovation och internationalisering.

Eleiko ser fram emot att tillsammans med Högskolan i Halmstad forma framtiden för hälsoinnovation och stärka samhället genom gemensam kunskapsutveckling och utbildning. Detta partnerskap reflekterar Eleikos engagemang för att främja hälsa, bidra till innovation och hållbarhet samt stödja utvecklingen inom träningsområdet.