Endorfin öppnar livsstilscenter i Alingsås

Foto: Endorfin

Endorfin, välkänt för sina välskötta gym- och träningscenter, expanderar inom kort med ett nytt livsstilscenter i Alingsås. Den nya anläggningen, som öppnar i september, riktar sig till personer som vill förbättra sin hälsa och livsstil i en miljö som är mer tillgänglig för dem som kanske inte trivs på ett traditionellt gym.

– Det känns jätteroligt. Vi har pratat om det länge, säger vd Michael Svanöe i en kommentar till Alingsås Tidning.

Livsstilscentret kommer att ha ett holistiskt fokus och närma sig sjukvården genom att erbjuda tjänster som ofta inte ingår i traditionell träning.

– Vi vill kunna närma oss sjukvården och tror att vi kan hjälpa fler genom att nå dem som söker hjälp via sjukvården. Jag tror att sjukvården och träningsbranschen kommer närma sig varandra de kommande tio åren och att vårt livsstilscenter blir den första bryggan mellan dem, säger Svanöe.

Medlemskap på det nya livsstilscentret sträcker sig över ett år och inkluderar olika typer av träning, workshops och behandlingar. Medlemmarna får personlig coachning med uppföljande samtal varannan månad och möjlighet att använda den specialiserade vågen för att kontrollera sina hälsovärden.

– Vi kommer att ha ett medlemskap där man får hjälp under hela året med ett program som är rimligt att följa. Det blir kurser om att sätta mål, stresshantering, sömnförbättring och viktminskning. Vi kommer även att erbjuda psykologsamtal vid behov, säger Svanöe.

Nina Kvarnström, ansvarig för Endorfins livsstilscenter | Foto: Endorfin

Livsstilscentret kommer också att erbjuda massage med infrarött ljus, med tolv behandlingar inkluderade i medlemskapet.

Den nya anläggningen är utformad för att skapa en miljö med hög integritet och färre människor, vilket ska hjälpa medlemmarna att känna sig hemma och uppnå sina mål.

– Vi hoppas att folk ska känna sig hemma i en miljö där andra har samma mål, istället för att köpa ett gymkort och hoppas på att lyckas. Det är jätteolika för alla, säger Svanöe.

Initialt kommer 50 medlemskap att erbjudas och sedan ytterligare 50 platser. Målet är att ge alla medlemmar den stöttning de behöver för att komma igång och uppnå sina hälsomål.

– Vi kommer att se till att alla medlemmar får den stöttning de behöver, det kommer inte vara många medlemskap inne på livsstilscentret, maxtalet vet man först när man är i gång., avslutar Svanöe.