Friskis&Svettis och Jympa 40-årsjubilerar

Bildkälla. Friskis&Svettis

Snacka om succé. Det var i Stockholm allt startade och på premiärpasset 11 maj 1978 kom en enda person. Idag är Friskis&Svettis Sveriges största idrottsförening med 551 000 medlemmar fördelade i 158 ideella föreningar. I Friskis breda utbud erbjuds över 70 olika passvarianter och 948 pass genomförs i veckan av Jympa.

– Det är klart att vi firar! Friskis är en värderingsstyrd ideell organisation, som bygger på lusten till rörelse, för alla och det ideella engagemang över 17 000 funktionärer, som till exempel ledare, tränare, värdar och styrelseledamöter, bidrar med på sin lediga tid. Friskis&Svettis har lyckat sprida rörelseglädje i 40 år genom att med idén som grund låtit sig utmanas, utvecklats och förädlats. Det ska vi fortsätta med, säger Susanne Jidesten, tillträdande generalsekreterare Friskis&Svettis.

Stockholmsföreningen firar hela året med olika aktiviteter.

-Den 11 maj är Friskis officiella födelsedag då var alla välkomna på tårta. Kalaset blev startskottet för en turné där träningsfesten fortsätter till alla Friskis&Svettis Stockholms 17 anläggningar. Det bjuds på extra mycket träning, föreläsningar, pop-uper, flashmobs, utställningar och discokvällar runt om i Stockholm, berättar Josefin Engfeldt, PR-ansvarig i Stockholmsföreningen.

Om Jympan

Inom Jympa-området hittar vi sju olika passvarianter – Intensiv, Medel, Bas, Soft, Station, Puls, Special. Träningsformen har en bred målgrupp, varje vecka sätter Jympan 100 000 motionärer i rörelse.