Unikt virtuellt studiokoncept har öppnat i Australien

Ett unikt virtuellt hälsoklubbkoncept – Club W – har slagit upp sina dörrar i Sydney, Australien, och riktar sig till kvinnor i åldern 50 plus.

Uppbackade av fit tech-företaget Wexer, vars mål är att göra träningskoncept i världsklass tillgängliga för fler människor genom användningen av digital teknik, positionerar sig klubben sig som en virtuell fitnessinnovatör och livsstilsklubb. Den 400 kvm stora klubben riktar sig till de som grundaren Tony de Leede kallar ”den glömda generationen” – äldre kvinnor som aldrig riktigt har engagerat sig i gym och fitness i traditionell mening.

Enligt en ny rapport från The Hartman Group, håller den åldrande konsumenten, med ett underliggande intresse för hälsa, på att förändra sitt förhållningssätt till hälsosam livsstil och kräver en helhets-approach.

”De vill att deras köp ska betyda något: för att tillgodose mentala, emotionella och till och med andliga behov. De är villiga att vara äventyrliga och experimentera, vilket Club W tillgodoser.”

Hjärtat av klubben kretsar kring ett loungeområde, där medlemmarna kan koppla av och umgås, därifrån når medlemmarna fyra virtuella studios som erbjuder klasser som täcker nio olika kategorier – Yoga, Pilates, Barre, Stretch, Strength, Dance, Fight, Cardio och meditation.

Alla klasser levereras digitalt via Wexer-plattformen, klass-schemat erbjuder över 200 pass per dag. Anställda värdar och frivilliga ”klubbambassadörer” kommer att finnas på plats för att få medlemmarna att känna sig välkomna, bekväma och att ”hänga” tillsammans med dem i aktiviteter som sker på klubben.

De Leede är övertygad om att virtuella klasser passar för, och verkligen tilltalar, den äldre Club W-målgruppen. ”Baby Boomer-generationen har redan omfamnat sociala medieplattformar och så vidare – de är inte rädda för tech”, hävdar han.

Förutom de fyra virtuella studiorna har Club W också ett ”active education room” – ett litet gymutrymme utrustat med löpband och cyklar där fyra stora skärmar på framsidan av rummet tillåter medlemmarna att få tillgång till förinställda träningspass och utbildningsprogram. Medlemmarna får också tillgång till ett massagerum, plus tre konsultationsutrymmen där lokala livsstilsföretag – som erbjuder tjänster som sträcker sig från näring till naturläkemedel, livscoaching till manikyr – kan komma in och erbjuda kostnadsfria konsultationer.