IGNITE Training Hub – en explosiv mix av högintensiv träning, cykel och AI

Bildkälla: Brian van den Brink/Sweaty Business

Inom kort öppnar ett helt nytt träningskoncept i Stockholm – IGNITE Training Hub blir en ny premiumanläggning med högintensiv gruppträning som specialitet. Träningsanläggningens lokaler utgör ca 850 kvm på Norrlandsgatan 10 i Stockholm.

IGNITE Training Hub har grundats av Per Althini som tidigare utvecklat Metropolis gym, som han och SATS Group sålde till nya entreprenörer för dryga tre år sedan. Det nya konceptet erbjuder högintensiva gruppträningspass i en urban väldesignad miljö. Anläggningen kommer även att erbjuda en cykelsal och en separat studio för bland annat personlig träning.

Bildkälla: IGNITE Training Hub

Sweaty Business tog en tur till ”hubben” för en pratstund med Per Althini och ta en rundtur i faciliteterna.

Per Althini – bildkälla: Brian van den Brink/Sweaty Business

Väl inne i lokalerna får man direkt känslan av ett ställe med en skön och lite futuristisk vibe, som vill utmana det traditionella och som är genomtänkt in i minsta detalj. Vid besöket återstod det ett par dagar till den officiella invigningsdagen och det arbetades för fullt överallt med att få de sista detaljerna på plats.

– Jag har ritat på konceptet i tre år, berättar Althini.

Bildkälla: Brian van den Brink/Sweaty Business

Ja, det var en av mina första tankar när jag noterade att ni skulle öppna – vad har Per gjort sedan han sålde Metropolis?

– Jag förstår det. Först tog jag ledigt i ett drygt halvår, sedan satte jag i gång med att skissa på det här konceptet. Sedan har det varit mycket letande efter rätt lokaler med rätt location. Jag har nog träffat varenda fastighetsägare i stan och till sist föll allting på plats.

Hur viktigt är läget för er?

– Det är ganska avgörande, skulle jag säga. Vi vill vara där det finns en riklig genomströmning av människor på daglig basis.

Bildkälla: Ignite/Max Svedberg

I Träningshubbens lokaler kommer du att kunna ta del av bland annat högintensiv styrke- och intervallträning, cykelklasser, yoga och breathwork (andningsklasser). Gymdelen – The Gym – erbjuder funktionell träning med en maskinpark ur serien Biostrength från Technogym som delvis styrs av artificiell intelligens.

Bildkälla: IGNITE Training Hub

Med i projektet är också Althinis barndomsvänner Jan Kowalski, känd som Meeting Director för Bauhaus-galan, och Michael Kågström, personlig tränare. Förutom grundarna själva är bland andra Samuel Bonnier, medlem av Bonnierfamiljen, med som finansiär. Ytterligare två finansiärer, som vill vara anonyma, är med i projektet.

Michael Kågström – bildkälla: Brian van den Brink/Sweaty Business

Var hämtade du inspiration till konceptet?

– Från internationellt håll, vi har hämtat mycket inspiration från träningskoncept i USA och Europa. I Sverige har det inte utvecklats så mycket nytt på senare år, men kanske ser vi början på en ny utveckling även på den svenska marknaden.

Bildkälla: Brian van den Brink/Sweaty Business

Ignite satsar på ett upplägg med credits i stället för traditionella månadsvisa medlemskap. Ett träningstillfälle (credit) kostar 299 kronor, köper man 50 credits på en gång det innebär att kostnaden blir 199 kronor per gång.

– Vi uppfinner inte hjulet igen, utan jag har analyserat andra marknader och det här är en affärsmodell som jag tror passar i Sverige.

Varför tror du att det kommer att funka?

– Jag ser det som framtiden. Det är stort i vissa delar av Europa och USA och fungerar bra. Jag ser det som en stor möjlighet att göra något annorlunda på marknaden. Kunderna kan känna att de inte behöver binda upp sig och betalar egentligen bara för träning som blir av.

Bildkälla: Brian van den Brink/Sweaty Business

Ser du några risker med att inte binda upp?

– Ja, om vi kommer in i en djup lågkonjunktur så kommer det säkerligen att drabba oss, men även de stora aktörerna på marknaden. Då kanske man inte spenderar pengar på träningen. Däremot kan du vara medlem i ett annat gym, men ändå träna hos mig. Vi konkurrerar inte med andra gym på det sättet.

Tycker du att marknaden har förändrats på något vis under de tre åren som du har varit lite på ”sidan av”?

– Nja, jag vet inte om jag tycker att det har skett så mycket faktiskt. Det har kommit in vissa boutique-koncept, men inte i någon större skala ännu. Jag har sett mycket av ”det gamla vanliga”, ganska traditionella fullservicegym med typiska affärsmodeller. Det är inte så mycket som sticker ut på marknaden.

Träningshuben har gjort klart med profilerade tränarnamn som Hanna Modig, Simon Carlfjord, Joanna Swica, Mattias Engström, Kristin Jacobs, Johanna Nilsson och August Strömberg.

– Vi går mer åt lifestylehållet och en upplevelsebaserad miljö blir central för oss. I detta spelar tränarna en viktig roll, de behöver vara väldigt duktiga på att ”ta ett rum”, förutom att vara duktiga tränare.

Bildkälla: IGNITE Training Hub

Vad är den långsiktiga planen, är ni nöjda med en hub, eller finns det större tankar än så?

– Absolut, vi har planer på att öppna fler träningshubbar i framtiden. Men först vill vi sätta denna på kartan och finslipa konceptet så att vi sedan kan klona det på fler platser.

Spännande, stort lycka till med alla förberedelser inför öppningen.

– Tack!