LES MILLS SHAPES kombinerar de hetaste träningstrenderna med den senaste forskningen

LES MILLS SHAPES lanseras snart globalt och förväntas bli nästa stora trend inom gruppträning.

Detta gruppträningsprogram kommer i en tid då ny forskning avslöjar att styrketräning är den mest populära aktiviteten bland unga gymbesökare från Generation Z, där även 63 procent utövar Pilates och 57 procent njuter av yogapass.

Passande för alla träningsnivåer tillgodoser LES MILLS SHAPES medlemmarnas preferenser genom att erbjuda en dynamisk och målinriktad helkroppsworkout. Genom att använda små, kontrollerade rörelser och upprepningar formas och stärks hela kroppen samtidigt som koordination och flexibilitet förbättras.

”Vår forskning visar att valmöjlighet är så viktigt för yngre medlemmar, vilket är anledningen till att vi ville skapa ett program som kombinerar de bästa delarna av Pilates, yoga och stretchträning”, säger skaparen av LES MILLS SHAPES, Erin Maw.

”Men det handlar inte bara om yngre medlemmar. LES MILLS Shapes är tillgängligt för alla och låter deltagarna hitta sitt egna fokusområde och utmana sig själva.”

Lovande förhandsresultat

Efter rigorös förhandstestning av LES MILLS SHAPES-konceptet uppger 92 procent av deltagarna att de skulle rekommendera klassen till andra.

Samtidigt visar forskning ledd av Dr. Gillian Hatfield, biträdande professor i kinesiologi vid University of the Fraser Valley i Kanada, att LES MILLS SHAPES levererade snabba resultat:

En 6-veckors studie med unga människor i åldern 19-35, som inte regelbundet tränade coremuskulaturen, i LES MILLS SHAPES-klasser tre gånger i veckan. I slutet av studien rapporterade gruppen betydande förbättringar i balans, rygg- och magmuskeluthållighet, med en genomsnittlig:

  • Ökning med 35% i magmuskeluthållighet
  • Ökning med 26% i ryggmuskeluthållighet
  • Förbättring med 20% i balans och höftstabilitet

Med styrketräning som är mycket populär just nu, särskilt bland yngre medlemmar, fungerar LES MILLS SHAPES som ett perfekt komplement genom att erbjuda integrerad funktionell coreträning som ett fint komplement till annan träning och minskar risken för skador.

Läs mer om LES MILLS SHAPES här.