Minutus sticker ut på Lidingö med hjälp av Sensopro Luna

Foto: Minutus

Minutus är en träningsstudio på Lidingö i Stockholm som ägs och drivs av branschprofilen Benny Johansson. Företaget följer en tydlig differentieringsstrategi för att sticka ut i mängden i konkurrensen på marknaden.

Benny Johansson har en lång erfarenhet av träningsbranschen som tränare och entreprenör. Bland annat har han startat och drivit M3 Gym (som häromåret såldes till SATS). Tidigare har han startat det exklusiva gymmet Master Training tillsammans med Daniel Westling (numera prins Daniel), men sålde efter en tid sin andel i bolaget. Senare startade han Exclusive Training.

Benny Johansson (i mitten i den övre raden) tillsammans med en PT Small Group-deltagare | Foto: Minutus

Minutus satsade tidigt och fick framgång med Milon-konceptet, en träningsform som ingen annan på Lidingö erbjuder. Sedan ett par månader tillbaka står det numera även en Luna-enhet från Sensopro på träningsytan. Benny Johansson förklarar nysatsningen:

– Vi vill, och har alltid velat, sticka ut från konkurrenterna som vi har i närområdet; SATS, Fitness24Seven, Friskis och Nordic Wellness med flera. Vi ligger högst pris och erbjuder aldrig några rabatter. Vi behöver erbjuda människor något annat än det som redan finns hos andra aktörer.

Foto: Minutus

Benny förklarar att Minutus arbetar fokuserat på att nå ut till ”soffpotatisarna”, de som kanske helst inte vill vara på gym.

– Vi har genom åren sett vilka fina resultat våra medlemmar fått och det är så tydligt att resultat ger motivation. Människor som kommit in genom våra dörrar med halvdan träningsmotivation har efter en kort tid fått till en bra träningsrutin.

Hur tyckte du att Luna passade in i ert koncept på Minutus?

– När jag först fick höra talas om Luna så tänkte jag att det var en produkt mest för högpresterande atleter och kände att det kanske inte var helt rätt för oss. Men när vi fick möjlighet att testa produkten i verksamheten under en kostnadsfri testperiod så blev det uppenbart att jag hade fått produkten om bakfoten.

Benny menar att Luna funkar för alla målgrupper, allt från tävlande atleter till nybörjare – och att alla medlemmar uppskattar den.

– Alla kan hitta program som utmanar dem på sin nivå. Vi ser bland våra medlemmar att många lider av dålig balans, det är något som verkligen går att träna upp på ett effektivt sätt med Lunan.

Foto: Minutus

Hur använder medlemmarna Luna i sin träning?

– De använder den för många olika syften och både under uppvärmning eller som avslutning på ett pass. Balans- och stabilitetsträning kan lätt bli tråkigt, men det blir det inte här.

Var har ni placerat enheten i studion?

– Den står ute på träningsytan bland Milon-maskinerna

Hur gör ni för att få igång medlemmar på Luna?

– Vi har alltid träningsvägledare på golvet, dessa hjälper till att visa produkten och hjälpa medlemmarna igång. Med Lunas intutiva touchscreen-skärm är det sedan enkelt för medlemmarna att själva navigera sig fram till rätt träningspass för dagen.

Vad skulle du säga är framgångsnycklarna för Luna-konceptet?

– Träningen är kul, utmanande och effektiv. Dessutom är passen relativt korta. Det krävs ingen jätteinvestering tidsmässigt av individen för att få till sin session.