Novax investerar i STC och ökar tillväxttakten i bolaget

STC har i september 2018 tagit in Novax som delägare och partner för den fortsatta expansionen. Novax Gym Holding har förvärvat 55% av aktierna i bolaget som efter transaktionen ägs gemensamt med VD och medgrundare Katarina Andersson.

STC är en av Sveriges ledande gymkedjor och erbjuder träning för människor i alla åldrar. Kedjan har idag över 50 anläggningar och växer kraftigt på befintliga och nya orter. Novax skall bidra till verksamhetens fortsatta expansion och vara ett stöd till entreprenörerna i såväl etablering och förvärv som utveckling av organisationen och kunderbjudandet. STC har redan påannonserat flera nyetableringar, bland annat i Västra Götalandsregionen, Karlstad och Skåne, och sökandet pågår löpande efter nya lokaler och möjliga förvärv.

”Med Novax får vi en kapitalstark partner med bred kunskap inom såväl hälsa och träning som konsumentnära verksamheter. Deras fokus på kundvärde och vana av att arbeta med snabbväxande entreprenörsdrivna bolag passar oss bra. Tillsammans kommer vi kunna utveckla vårt erbjudande och stärka upp organisationen i takt med etableringen av nya klubbar. Ambitionen är fortsätta expandera och samtidigt bygga vidare på vårt kvalitativa erbjudande och vår engagerade personal. Vi på STC är mycket stolta över att få in Novax som delägare” säger Katarina Andersson, VD för STC.

Eric Persson Bildkälla: Novax

”STC har en unik position som den lokala friskvårdskedjan med högkvalitativa anläggningar, trevlig personal och prisvärd träning för hela familjen. Bolagets kultur och värdegrund är stark och vi ser ett otroligt engagemang hos grundarna och personalen. Vi är glada över att bli delägare i STC och ser fram emot den fortsatta tillväxtresan tillsammans” säger Eric Persson, VD för Novax.

Om Novax
Novax är en aktiv och långsiktig investerare som i partnerskap med entreprenörer utvecklar lönsamma bolag med god tillväxtpotential. Utöver STC har Novax ägarintressen i bland annat följande bolag; Academic Work, ApoEx, ApoHem, Concept, Datema, DesignTorget, EMG, Filippa K, Hyper Island, Lagerhaus RCO och Revide. Se www.novax.se för ytterligare information.

Novax ingår i familjeägda Axel Johnson-koncernen tillsammans med Axel Johnson International, Kicks, Martin & Servera, Skincity, Åhléns samt delägda börsnoterade Axfood och Dustin. Koncernens konsoliderade nettoomsättning uppgick år 2017 till cirka 77 miljarder kronor och tillsammans har verksamheterna cirka 20 000 anställda. Axel Johnson-koncernen ägs av Antonia Ax:son Johnson med familj. Se www.axeljohnson.se för ytterligare information.