Studio to be satsar på unikt premiumkoncept i Örnsköldsvik

Ett nytt gymkoncept – Studio to be – slog innan sommaren upp portarna i Örnsköldsvik. Bakom konceptet står branschprofilen Sebastian Wollbrin, tillsammans med Marcus Lindberg, Björn Leonhed och Åsa Näslin.

Studio to be har tre våningar och gymmet ligger mitt i centrala Ö-vik – i lokaltidningen, Örnsköldsviks Allehandas, gamla tryckeri.

– Vi satsar på ett helt nytt och unikt koncept för hela Norrland, säger Sebastian Wollbrin.

Gänget bakom Studio to be satsar ett premiumkoncept med fokus på kvalitet in i varje detalj och där det personliga bemötandet är a och o. Sebastian Wollbrin berättar att man har fokuserat mycket på design och att ha den senaste och finaste träningsutrustningen som finns på marknaden.

Studion är uppdelad i tre tydliga avdelningar.

Grottan
Eller ”Nattklubben” som den även kallas, skapar med sin makalösa ljussättning ett rum fyllt av upplevelser. Detta är ett häftigt rum som bara måste upplevas. Här finns säckar, handskar, roddmaskiner, TRX-band och en mängd fria redskap såsom hantlar samt corebags. I Grottan hålls även klasser som exempelvis HIIT”n”BOX och HIIT”n”ROW.

Toppen
Vid Studio to be högst belägna ”topp” möts medlemmarna av en fotovägg med den maffiga utsikten från Skuleberget i Örnsköldsvik. Toppens första rum är ljust och luftigt och känslan av att bestiga ett berg är påtaglig. Rummet består av väl utvalda högkvalitativa styrkemaskiner och hantlar.

I Toppens andra rum, bjuder rummet in till en mjukare och lugnare träning där andning och reflektion är centrala. Här håller vi i klasser som Pilates, SOMA MOVE och Yoga Nidre.

Loungen
En exklusiv och mysig Lounge ges möjligheter till vila och gemenskap. Medlemmarna kan gärna slå sig ner i en fåtölj med en god kopp kaffe. Eller varför inte spela en runda Shuffleboard? Här kan man tillbringa tid både före och efter träning. Det finns även möjlighet att beställa goda proteinsmoothies och få dem levererade till loungens kyl lagom tills dess att man tränat klart.

Omklädningsrummen bjuder består av härliga färger, robusta träbänkar och guldknoppsbeklädda klädhängare. Förutom en avslappnande atmosfär bjuder Studio to be på schampo, balsam, tvål och lotion från det norrländska Björk and Berries. Här finns även hårfön samt andra hygienartiklar dör vardagens behov. Duschhandduk ingår i medlemskapet. Det finns även möjlighet att boka upp VIP-skåp och att medlemmarnas träningskläder blir tvättade mellan träningspassen.

– Vi vill göra våra medlemmars vardag lite enklare och lxigare helt enkelt (få medlemmen att känna sig lite bortskämd, kommenterar Wollbrin.

Förutom en snygg design och grym träningsutrustning, hur särskiljer ni er på marknaden i Ö-vik?

– Förutom det du nämner så är vår starka del det personliga mötet, våra små träningsklasser och en för Norrland unik miljö och design, då andra satsar på billigare och billigare utrustning, enklare lokaler så gjorde vi precis tvärtom.

Hur många medlemmar siktar ni mot?

– Vi har satt ett tak på runt 300 medlemmar och vi hoppas att fylla det under den närmaste tvåårsperioden, säger Sebastian.

Hur ligger ni till idag, taktar ni mot era uppsatta mål?

– Idag är vi ca 110 betalande medlemmar, så det går något bättre än budget men hade så klart kunnat gå ännu bättre.

Hur har ni tänkt kring prissättning? Fördomen som en del har är att det kanske inte ”går” att ta premiumbetalt utanför storstäderna…

– Något vi får slåss med hela tiden mot de som inte är medlemmar. Varför kostar det 2-3 gånger så mycket, det är ju bara ett gym. Men vi har en slogan som är ”Inte för alla, men kanske för dig”.  Detta är ju inget som egentligen efterfrågats utanför de stora städerna. Så vi har inte skapat något som funnits ett önskemål om. Men vi hoppas kunna visa att det är skillnad på gym och gym. En av våra  målsättningar att känslan ska vara att det skulle vara värt dubbelt så mycket som det kostar.

Hur påverkade pandemin bygg- och öppningsplanerna, fick ni justera något i dessa planer?

Ja, vi öppnade fyra månader för sent, vi skulle ha öppnat årsskiftet mellan 2021-2022 men öppnade 24 Mars 2022.

Ni har nyligen öppnat, men ser ni en framtid med fler studios?

– Om det flyter på bra finns förhoppningar om att starta Studios i andra städer i Norrland. Vi får helt enkelt se men vi har fått en del indikationer på att några av de större städerna i Norrland skulle vilja ha ett sånt koncept. Det är ju en helt oprövad mark. Ska en sån här anläggning lyckas så tror jag att platsen ska vara centralt  och att lyckas skapa något unikt i befintliga lokaler så att det inte är ett nybygge. Vi tror även att det måste byggas kring en gammal byggnad med charm och att man verkligen behåller den känslan i byggnationen. Där ligger nog den största framgångsfaktorn tillsammans med att flörta med det lokala.

Hur ser du på det ekonomiska läget i samhället, är det något som kommer att påverka er och träningsbranschen tror du?

– ”50% of the time I’m right all the time”. Jag tror att andra gym kommer få det tuffare, vi har en målgrupp som inte är lika priskänsliga. Men som sagt, har haft fel förr.