The Academy sålt till Qicraft

För några dagar sedan stod det klart att utbildningsföretaget The Academy sålts till Qicraft Group, som bland annat är distributörer av varumärket Technogym i Sverige, Norge, Finland och Estland.

Efter uppköpet av The Academy står det klart att Qicraft Group under ett drygt år köpt upp hela tre utbildningsföretag; SAFE Education, som köptes från SATS Group, samt Sportsclub Education (som gått in i SAFE:s verksamhet).

”Vi är otroligt stolta över att påbörja resan med The Academy för att hjälpa till att utveckla bolaget, skapa synergieffekter med befintliga bolag och komplettera vårt erbjudande.
Vi är också väldigt tacksamma över att vi nu kan få in en gedigen kompetensbank som tar oss närmare framtidens utbildningar inom träning -och hälsoindustrin”,
säger Farhad Jabbari, CEO Qicraft Group

De tidigare ägarna Helena Arnold, Christina Sivertsson och Linda Svensson som under 20 år byggt nuvarande The Academy, fortsätter vara aktiva i verksamheten. Qicraft Group förvärvar 100% av bolaget, men The Academy drivs vidare som ett fristående bolag och varumärke.

”Efter en fantastisk resa med The Academy känns det idag mycket spännande att lämna över till Qicraft Group. I 20 år har vi och The Academys utbildningsteam påverkat och bidragit till ett mer hälsosamt liv för många människor. Med Qicraft Groups mission, ”Activating People”, stora ambitioner och möjligheter ser vi att The Academy kommer att förvaltas och utvecklas på bästa möjliga sätt”, säger de tidigare ägarna av The Academy i en gemensam kommentar